2021. április 20., kedd

Mit kívánsz erre az évre?

Kistücsök két hónap múlva nyolc éves. A múlt héten volt egy olyan feladat írásból a munkafüzetben (kicsit megkésve), hogy mit kívánsz magadnak az újévre. Mondtam, hogy nem baj, április van, kívánjon valamit magának az év további részére. Először elmosolyodott, mintha eszébe jutott volna valami, aztán viszont tíz percig csak nézett rám, és nem volt hajlandó sem elmondani, mi jutott eszébe, sem leírni. Nyilván nem akartam a szájába adni, hogy "akkor írd azt, hogy szeretnél elmenni a Balatonra" vagy ilyesmi, meg akartam várni, hogy magától írjon valamit. De nem írt. Bezárkózott, és nem tudtam semmilyen módszerrel vagy trükkel rávenni, hogy kívánjon bármit. Látszott rajta, hogy nem tudja, mit merhet kívánni a tavalyi év után. Az édesapja kellett hozzá, hogy végül leírjon valamit. Ezt írta: "Szeretnék elmenni a tavalyi névnapomról a trambulinos helyre." Mert tavaly márciusban a névnapjára megígértük, hogy amikor vége lesz a vírusnak, akkor elmegyünk a Skyland-be. Ezt folyamatosan nyilvántartottuk, nem felejtettük el. Engem a tekintete rázott meg. Hogy nem mer nagyot kívánni.


A mindennapokban egyébként jól vagyunk. Az online oktatás is jól ment, bár néha kicsit idegőrlően lassú volt a haladás, nem csodálkoztam, hogy szegény kétrét hajlott unalmában. Tegnap óta nincs online oktatás, és mi nem mentünk iskolába/óvodába. Még nem döntöttük el, meddig. Ami anyagot kapunk, azt megcsináljuk továbbra is. 

Megvettem a Ticket to Ride: Europe társasjátékot, ami nagyon tetszik Kistücsöknek. Ha van egy órácskánk, mindig azt szeretne játszani (az első négyet ő nyerte, és azóta is nagyon kemény ellenfél). Vagy kanasztát. Már kellett vennünk műanyag kártyát, mert a papírkártyát szétjátszottuk. Meg néha elővesszük a sima, régi Catan telepeseit (már nem a juniort). De ott a kockák nem statisztikailag dobnak, úgyhogy teljesen random a nyerés.


Csinált saját játékot is a tesójával egyik nap, a "bolygós játékot". Levették a LEGO űrsiklót a polcról, és rajzoltak hozzá bolygókat úgy, hogy ki lehetett vágni mindegyikből egy kis vizet. Az űrsikló leszállt az összes bolygón, és összegyűjtötte a vizet róluk, majd visszahordta a földre.

Húsvétkor csináltunk megint bábjátékot, hihetetlen, mennyire megjegyzik a szövegeket ennyi évesen, az én szövegemben is mindig kijavítottak. Jól szórakoztunk, sokat nevettünk közben. Erre már csak hab volt a tortán, hogy idén is új locsolóverset tanultunk, hogy meglegyen a változatosság.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése