2020. április 21., kedd

Emeletes ház csillagokkal

Kistücsöknek az elmúlt hónap legnagyobb vívmánya, hogy véletlenül meglátott a telefonomon egy hirdetést egy zongorázni tanító app-ról, és gondoltam, abból baj nem lehet, ha megnézzük. Az első pár kurzus ingyen volt, utána meg fizetős, de annyira megtetszett neki, hogy előfizettem. Még anno Karácsonyra kapott egy régi, de tökéletes állapotban lévő szintetizátort, és azon pötyög minden nap most már. Az egyetlen baj, hogy az csak két és fél oktávos, az oktatóanyag meg hamar kér balkezet is, így most nem elég, hogy előfizettünk, még veszünk egy kezdő ötoktávos szintetizátort is. Megéri? Meg.
Régen amúgy többször kereste a társaságomat, most ebben a home office-olásban úgy tűnik, felfogta ésszel, hogy délelőtt és kora délután dolgozom, és elfoglalja magát (mármint az iskolai feladatok után): sokkal többször választ önálló játékot, mint hogy együtt játsszunk valamit. Mondjuk a tesójával szívesen játszik, akár órákat is.
A másik "vívmány", hogy ebben a hónapban három foga is kiesett szegénykémnek, úgyhogy most elég nagy a hiátus a szájában. Az egyik csontfog már jön, de a két felső egyes még nem, azokra várni kell.
Most, hogy többet vagyunk otthon, óhatatlan, hogy többet van gép előtt, már csak az iskola miatt is kell, úgyhogy most már szerintem jobban érti az MS Teams-et, mint néhány szülő, meg amúgy Logiscoolba is jár, mert megtartják az órákat online, és tök jól kiművelődik alapvető számítástechnikai témákban, a Logiscoolnak van a kis programozható játéka, a Kodu, azzal is tud néha játszani, éééés emellett ha már nagyon hiányzom neki, akkor ülhet az ölemben egy-egy olyan meetingen, ahol csak figyelnem kell, és játszhat az otthoni PC-men közben (legutóbb a Potyogó kockák volt a sláger, igyekszem nem buta játékokat találni, hanem akkor már legyen valami fejlesztés benne, pl ez is).
A Logiscoolnak még volt egy hozadéka, mi mindig tíz perccel előbb értünk oda, és amíg vártunk, mindig elindítottam az MS Paint-et, hogy legyen mivel elfoglalnia magát, és a hetek során végül idáig jutottunk a pixelrajzolásban:
A Húsvétot nagyon menőn vette, megtanult egy külön verset, és még videochatben is elmondta a Nagyinak, nem volt szégyellős. Ja, meg már mondtunk verset a magyartanárnéninek is Teams-en keresztül.
Szerintem ő sínyli meg legkevésbé az otthonlevést, jól megvan velünk, kialakult a napirendje, megcsinálja, ami feladatot kell, utána meg játszik velünk. Van biztonság, kényelem, étel, rajzolópapír, dobókockák, szintetizátor, kert, mi kéne még?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése