2019. március 24., vasárnap

Baglyok, lepkék, delfinek

Pindúrtündérnek az elmúlt hónap legnagyobb izgalma a beköltözés volt - kb. egy hét alatt dolgozta fel, most már nem ébred fel éjszaka. Amúgy ahhoz képest, hogy teljesen új szoba, teljesen ismeretlen falak, hangok, fények, stb., ahhoz képest ez ragyogó eredmény. Igyekeztünk mindent megtenni persze, teleraktuk a szobát ismerős dolgokkal, és mindennap kibontottunk valami régi játékot, amitől még ismerősebb lehetett.
A szundizás amúgy egy ideig odaát sem ment neki, erre találtam ki egy viszonylag egyszerű módszert, hogy vettem baglyos matricákat (mindegy, csak sok pici legyen), ráírtam egy papírra, hogy "Ügyesen elaludt", felragasztottam egy függőleges felületre, és attól kezdve az volt a jutalom, hogy ha ügyesen elaludt, másnap reggel felragaszthatott egyet. Az ügyes elalvás kritériuma először max 3 kijövés volt, aztán max 2, aztán max 1. És szépen leszokott róla. Most ugyanezt csináljuk az új házban, csak nem találtam meg a baglyokat, úgyhogy vettem lepkéket.
Amúgy továbbra is rettenetesen bátor, eszméletlenül okos, és elképesztően édesszájú.
Múltkor azt mondja nekem az óvónénije, hogy Mili olyan okos, hogy nagyon sajnálják, hogy el fog menni a csoportból, mert ő húzza a többieket, és hogy már most tud mindent, amit egy ötévesnek kell, és majd fontoljuk meg, hogy korkedvezménnyel menjen iskolába, és bárki mást mond, azt ne higgyük el. Ha ennek csak a fele volt smúzolás, hogy hátha ott maradunk a pomázi oviban, akkor is elég hízelgő. Persze most, hogy Kistücsökkel pontosan tudjuk, hogy mindenki 7 évesen megy iskolába, és még vele is szenvedünk, hogy most mi legyen (erről kicsit később), a korkedvezményt erősen kétlem.
Mikor járunk úszni a nagytesóval, vele is mindig úszkálunk, és őt egyáltalán nem zavarja, hogy be kell mártania a fejét a vízbe. Sőt. Múltkor azt játszottuk, hogy ő egy kis delfin, és mindig lebukott, hogy "szerezzen kishalakat", amiket aztán felhozott a kezében, és bekapta. A tanmedence aljáról is simán feljön, ha letolom. Erős kapálózással akár egy métert is megtesz víz alatt egy levegővel.
A legjobban viszont az tetszik, ahogy mesél. Azt gondolnám, hogy nem figyel oda, de aztán ülünk az autóban, és végigmeséli a mesét, amit legutóbb látott. Azzal sincs gondja, hogy az oviról beszámoljon, illetve telefonálni is jobban megy neki, mint Kistücsöknek ennyi idősen. Hiába na, valamivel ki kell vívni a figyelmet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése