2019. március 11., hétfő

Fürdőszoba bútor majdnem házilag

Hétvégén csináltunk egy ilyet:
Amikor kész lesz, akkor már a jobb oldali fiókos elemben is benne lesz a 4 fiók, középen pedig 2x két ajtó és mindkettőben egy polc. Azért nincs ott, mert a csapot még be kell szerelni. És majd még lesz "szoknyája" is, hogy ne menjen alá a kisegér.

Úgy kezdődött, hogy pont 260x50 cm-es egy kis beugró a fürdőszobában, és amikor gondolkodtunk rajta, hogy két mosdókagyló kéne, akkor ahhoz két bútor is kéne, az meg már elég borsos, akkor jó lenne, ha csak simán pult lenne az egész beugróban.

Kértünk árajánlatot asztalosoktól egy oda tervezett bútorra, és beszereléssel együtt nagyságrendileg 400 ezer forint lett volna. Ami rendben is van, csak sejtettük, hogy a véghajrában azért számolgatni kell a pénzt, és valljuk be, nem a fürdőszobabútor a lakhatóság alapfeltétele.

Úgyhogy elgondolkodtunk a teljesen házi készítésen, ami szintén jó lett volna, csak akkor nem tudtunk volna színben ennyire stimmelni a koncepcióval, és nagyon nagy meló lett volna az alját megcsinálni.

Ezzel el is érkeztünk a kompromisszumhoz és a csaláshoz: alulra vettünk 260 cm-nyi leggagyibb konyhabútort munkapult nélkül az RS-ben, és a tetejére vettünk lapszabászatban gyönyörű vízálló munkalapot vágás nélkül (mert a két vágás is lett volna vagy 30 ezer).

A hétvégén meg összeállítottuk a négy konyhaszekrényt (mínusz fiókok), összecsavaroztuk az egészet, rácsavaroztuk a pultot, és kivágtunk két lyukat a két süllyesztett mosdókagylónak. Ez ugye úgy történt, hogy férj (<3) vágta, én meg fogtam a drótot.

Itt van egy kép munkafolyamat közben:
A mosdókagylóhoz szerencsére adtak kivágási sablont, úgyhogy ezzel a résszel nem volt gond.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése