2020. július 20., hétfő

101+101

Kistücsök nyaral. Azt nem tudom, mennyire érzi úgy, hogy nyaral, de az elmúlt egy hónapban eléggé összefolytak a napok, mi dolgozunk, ők játszanak. Azért igyekeztem odafigyelni, miket csinál, és persze munka után közös a program, de így is úgy érzem, kicsúszott az irányítás a kezemből teljesen. Ami nyilván nem feltétlenül baj, csak vannak dolgok, amik nem tetszenek, és nem tudom, hogy sikerül-e ezeket visszaterelni a szerintem helyes mederbe.
A nagyon homályos megfogalmazás mögött többek között ilyenek vannak, hogy: idétlen hangok kibocsátása, rengeteg édesség evése, rengeteg képernyő előtt töltött idő, amire eddig kínosan ügyteltem, hogy maximum napi fél óra legyen, még annyira se rendtartás, mint korábban, játékok elvesztése a házban, amikről eddig mindig tudtam, mi hol van, stb.
Amennyire kívülről látom, ő nagyon jól elvan, már a karantén ideje alatt is elég volt neki a ház, a kert és az erdő, és szerencsére azóta is így van. Minden nap zongorázunk, már a sokadik leckét csináljuk SimplyPiano-val, nagyon ügyes.
Egyik legújabb kedvenc játéka, hogy megtalált egy régi számológépet, és amikor épp nincs semmi tennivaló, akkor azt nyomkodja úgy, hogy 101-et beír, majd hozzáad 101-et, és innentől csak az egyenlőségjelet nyomkodja, és figyeli, milyen viccesen mennek fölfelé a számok. Sőt, mentése is van: néha leírja egy papírra, hol tart. Nem viccelek, valahol 11 milliónál tart most épp.
Az is új fejlemény, hogy lehet, hogy végül mégis lesz neki metszőfoga, mert most végre sok hónap után kibukkant az ínyéből a bal felső egyes. Még csak mi látjuk, de jövő héten már majd mindenki. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy az én lapátfogamat örökölte-e, vagy a férjem csinos fogait. Sajnos valószínűleg az előbbi.
A szóviccek még mindig népszerűek nála, ezt olyan magasságokig fejlesztette, hogy most már az a kedvenc szórakozása, hogy ha hall egy szót, akkor azonnal összekeveri a szótagokat, és megismétli. Pl. ha mondom, hogy a Bakonyba megyünk a hétvégére, akkor dob rá egy ilyesmit, hogy "A Kabonyba?" Ez amúgy rém idegesítő, amikor épp komolyan szeretnék beszélgetni vele, de persze vicces, mikor nem.
Ilyeneket is gyártott, hogy "a bakonyi hegyeket a Bakony-vakond túrta fel", és onnantól kezdve mikor mentünk autóval az úton, az összes piros háromszög táblánál, ahol bukkanó volt, mondta, hogy vakondtúrás. A csúszós út tábla pedig "békalábas autó" lett.
A tesója kapott macikat ajándékba, és azon tanakodtak hosszasan, mi legyen az egyiknek a neve. Mire kb. fél óra után egyszer csak felderült Kistücsök arca:
- Mondjak valami vicceset? Lehet a kismaci neve Magasfeszültség!
Még egy kedvenc szórakozása van, az pedig a ház körüli térkőre akadálypálya rajzolása. Ezt olyan magasságokba fejlesztette, hogy egészen sziszüfoszi, mert mindig megnézzük az időjárást, és ha két napon belül nem esik eső, akkor már rajzolja is. Egyelőre úgy tűnik, hogy nem esik kétségbe, ha az eső teljesen lemossa a rajzokat, hanem újrarajzolja, kicsit módosít rajta, sok mindent ugyanúgy hagy. Már nagyon komplex az egész, lehet benne létrát szerezni, és akkor eljutni olyan részekre, ahova egyébként nem, meg nem elég egyszer körbemenni, hanem kétszer kell, szóval nagyon izgalmas pálya, gyerek legyen a talpán, aki rajta kívül megérti.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése