2017. július 10., hétfő

Sétálás, kavicsok, tenger és nap

Azt eddig is tudtam, hogy gyerekekkel külföldön nyaralni másmilyen lesz, mint régen, de azért nem sikerült mindenre felkészülni. Szerencsére mindenki fektet bele energiát, hogy jól érezzük magunkat, úgyhogy jól megvagyunk.
A legkülönlegesebb az illat: sosem éreztem még egyszerre tengerillatot és fenyőillatot. Az ehhez legközelebb álló illatélmény a Kielder Forestben volt, de ott édesvízi tóval.
A tenger gyönyörű, és két napig a szél se fújt, úgyhogy rettentő melegből nagyon jól esett a 23 fokos víz. A kavicsokkal megküzdöttünk, de most már ez is normalizálódott. Leginkább akkor van baj, ha egy hullám feldönti a csemetéket a parton, és popira ülnek a szúrós kavicsokban.
A tengerparti döglés eddig nettó 10 perc volt fürdőruhában, napozással, plusz egyszer egy óra az árnyékban, amíg a törpék is szundiztak, de semmivel össze nem hasonlítható, és mivel elég rég volt ilyesmiben részem, lélekemelő is volt.
A hotelben jól főznek, változatos és ízletes a menü, és igyekszem néha helyi dolgokat is megkóstolni, ma például ettem csicseriborsó-salátát, pedig azt amúgy nem is szeretem (és még finom is volt).
Programot nem terveztünk túl sokat, eddig volt falunézés kisvonattal, felsétálás a dombtetőre a templomhoz és óváros plusz kikötő megnézése, a többi csak sétálás, kavicsok, tenger és nap.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése