2017. augusztus 31., csütörtök

Ne takaró mellett

Szerintem kérdeztem már tavaly is, de azóta nem javult a helyzet, viszont azóta van egy másik kitakarózós csemetém is... szóval.
Mit kell csinálni akkor, ha egy gyerek nemcsak simán nem takarózik be éjszaka, hanem álmában is direkt lerúgja a takarót, amivel betakargatom? A hálózsákot (gyerekméretűt és felnőtt méretű, nagyobb, tágasabbat) is lerúgja, úgyhogy az sem opció. Vagy vegyek még a négyévesemnek is pántos zsákot? Van egyáltalán 110-es? Tavaly azt próbáltuk, hogy a pizsamája volt meleg (polár), de azért az nem hosszútávú megoldás, mivel attól még jobban kitakarózik, szóval valami olyan kéne, ami miatt rajta marad a takaró. A kitakarózás elleni trükkös ágyneműk nem jók, mert csak simán kibújik belőle, és a tetejére kuporodik.
Ugyanez 21 hónapossal. Ébren szeret betakarózni, elalváskor nem. Neki éppenséggel tudok venni a méretében hálózsákot, valószínűleg fogok is, de azért jobb lenne, ha valaki elárulná, hogy egy gyereket hogy kell megtanítani arra, hogy takaró alatt aludjon, és ne takaró mellett.

1 megjegyzés:

  1. Felnőtként is kitakarózom, felkelek rá újra betakarózom, föleg ha fázom vagy sokszor takarót ölelve ébredtek. Sokat mozognak álmukban, mint én szerintem.

    VálaszTörlés