2019. november 3., vasárnap

Dark Fate

Amúgy a Terminator: Dark Fate meglepő módon egy jó film. Olyan, amilyennek lennie kell. Nem akar több lenni magánál. Van akció, nem lacafacáznak, kemények, van akció, néha még elviselhető humor is fellelhető, utalások az előzőekre, meg akció is van. SPOILER.
Először a spanyol csajszi nem tetszett annyira, de végül rájöttem, hogy muszáj ilyen kis nyulambulamnak lennie az elején, ez a lényeg. A rettentő nagy csavart, hogy ő nem a szupervezér anyukája, hanem ő maga az, azért ki lehetett találni könnyen, főleg, mikor mutatják Grace mentőjelenetét. De ez mondjuk nem baj, nem vártam el egy Terminator-filmtől, hogy meglepjen.
Azt viszont elvártam, hogy legyen benne ütős akció, lövések és fasza CGI. Ezeket megkaptam.
Grace karaktere nem túl háromdimenziós, de tetszett a színésznő, és pont annyira volt elmélyítve, amennyire kellett. Nyilván a legnagyobb karakter itt maga Sarah Connor, és persze poén, hogy először az ő szájából hangzott el, hogy "I'll be back". Ezt amúgy kihagytam volna, hogy ezek után még Swarci is elmondja, az nem hiányzott volna.
Ami Swarcit illeti, az utóbbi filmjeiből ebben volt a legszerethetőbb, kifacsart módon a legemberibb. Hiába, ez a karakter hozzánőtt az évek alatt.
Ami nagyon tetszett, hogy nem ajnározták Swarcit, hanem úgy csavarták a sztorit, hogy tényleg mindhárom kísérő kelljen, legyen haszna Dani megvédésében. Igazi kis pizsihősök voltak, akkor nyertek, mikor jól összefogtak, és nem veszekedtek.
A látvány részemről teljesen kiváló volt, nem fájt semmi, az új terminator-modell is érdekes újítás volt azzal, hogy le tudott mászni a csontvázáról egy puhább de verzatilisabb dupla módhoz, és ezzel jól is játszottak végig, akkor kapott nagyokat, amikor külön volt, és akkor sokkal ellenállóbb volt, mikor megvolt a váza. Tetszett, hogy emberibb volt, sajnos a trailerben ellőtték a poént, hogy "My whole body is a weapon", de azért még így is lehetett érteni, hogy sikerül neki a beszivárgás.
Egyáltalán nem untam el magam a moziban, ami mostanában sajnos jellemző az akciófilmekre, úgyhogy azt kell mondjam, a Terminator 2 óta csak bohóckodtak, most végre sikerült alkotni valami jót is.
Ja, és Swarci nem vette fel a szemüveget. Plusz egy pont. Akár még 8/10 is a maga kategóriájában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése