2020. január 24., péntek

Korcsolyázás, pogácsa

Annyira cuki volt, mondom az autóban, hogy lesz farsangi vacsora a faluházban, mire Pindúrtündér tiltakozni kezdett:
- Ne együnk ott vacsorát, mert nem lesz olyan finom, mint amit Apa szokott csinálni.
Az elmúlt hónap legnagyobb vívmánya, hogy egyre ügyesebb a korcsolyázásban. Szülinapjára kapta, és már egész sokszor voltunk idén, és nagyon ügyesen tipeg-topog egyedül, amikor pedig fogjuk a kezét, akkor kiválóan csúszik mellettünk. Sőt, mikor legutóbb voltunk, akkor már egyszer teljesen magától mondta, hogy:
- Anya, most álljunk meg, és nyugodtan menj egy kört egyedül.
Az egyik korcsolyázás alkalmával véletlenül pont összefutottunk az egyik kisfiúval a régi ovijából, ami neki gondolom kicsit fura volt. Hirtelen eszébe jutott, hogy ott volt egy kis barátnője, és hogy hívták az ottani óvónéniket, de szerencsére túljutott rajta.
Mondjuk a mostani oviban is nagyon szereti az óvónéniket, és ők is dicsérik, hogy milyen szépen rajzol, illetve "milyen tájékozott a világ dolgaiban, látszik rajta, hogy foglalkozunk vele otthon". Nem akartam mondani, hogy részemről folyamatosan azzal küzdök, hogy nem foglalkozom vele eleget, de mindegy.
Karácsonyra kapott egy Sylvanian macicsaládot, és ez az ajándék be is jött teljesen: a tesójával is tud játszani vele, de mi is rengeteget játszunk, a macik élik a hétköznapjaikat, piknikezni mennek, játszanak, nyaralnak, stb. De a szintén karácsonyra kapott Logico készlet is tetszik neki, sajnos többnyire öt éveseknek való lapokat vettem hozzá, de még azokban is elég jól teljesít. Az egyetlen négy éveseknek szóló feladatsort pedig már kétszer végigcsinálta.
Jut eszembe, további teljesítmény, hogy január első napjaiban egyedül, saját lábán felkirándult velünk a Vörös-kőre, leszámítva kb. 100 métert, ahol beleragadt a sárba, és át kellett vinni a cuppogós részen. Eddig egy szakaszon mindig vinni kellett, úgyhogy ez új egyéni csúcs.
Nemrég egy keddi napon kellett fél órát várnunk egy program miatt, és baromi hideg volt, és tíz perc után már nem akartunk tovább a patakparton játszani, és már azon gondolkodtam, hogy visszaülünk az autóba húsz percre, mikor megláttam a közelben egy cukrászdát. Mondtam a csemetéknek:
- Bemegyünk ide pogácsát enni.
Bementünk, és persze ott volt a sok sütemény is. Mikor meglátták, kérdeztem, mi legyen: együnk most süteményt, és akkor ezen a héten kedden lesz a finomságnap csütörtök helyett, vagy pedig együnk most pogácsát, és maradjon a finomságnap csütörtökön.
Teljesen meglepődtem, mert Pindúrtündér volt az első, aki azt mondta, hogy inkább pogácsát esznek. Pedig ő az édesszájúbb. Lehet, hogy neki is érik a túró rudi-teszt. :)
A hónap szövege pedig az volt, mikor magyarázott a Bagolyról a Nagyinak, ő a pizsihőst értette rajta, de a Nagyi poénból visszakérdezett, hogy mi az a bagoly. Mire ő:
- A bagoly az egy olyan ragadós állat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése