2020. október 5., hétfő

Saját kártyajátéka van

Közben meg Kistücsök előállt élete első igazi kártyajátékával, amelyet most soron kívül, teljes egészében közlök. Ha egy másik idősíkon ezt nem teszem közzé, és ebből gazdagszunk meg, akkor bocsi. Azért az ihlető kártyajátékok behatása még látszik a designon...


Deka (munkacím)

2 játékos részére

A játék célja: vagy elérni 10 kártyalapot, vagy a másik játékos lapjait elfogyasztani.
Kezdés: meg kell keverni a kártyákat, majd 4-4 lapot osztani. A kártyákat arccal felfelé kell fordítani, hogy mindenki lássa. Fel kell csapni egy kártyát, amely csak számos kártya lehet. Ez a kezdőkártya, minden más kártyát ennek a tetejére kell tenni.

Annak a játékosnak, aki soron van, kötelezően raknia kell egy lapot, ha tud. Ha nem tud, akkor húz egy lapot a pakliból.
A játékban hét szín van: kék, narancs, zöld, sárga, lila, fekete és piros. A színes kártyákat rá lehet rakni szürke kártyákra vagy ugyanolyan színűre. A pakliban 1-7-ig vannak számok, mindegyik más színű.
Speciális színes kártyák:
  • Csillag: ha ilyet teszünk, húzhatunk az ellenféltől egy véletlenszerű lapot.
  • +1: letesszük a lapot, és rögtön húzunk helyette.
Szín nélküli kártyák (bármire rá lehet tenni őket, és ezekre is lehet tenni bármilyen színű kártyát):
  • +2: letesszük a lapot, és rögtön húzunk helyette 2 lapot.
  • Dobókocka: letesszük a lapot, dobunk egy dobókockával, és mindenkinek az összes olyan számú számos kártyáját be kell tennie középre. Ha nincs olyan számú kártyája, húz egy lapot.
  • +3: letesszük a lapot, és rögtön húzunk helyette 3 lapot, és kérhetünk egy színt. Ellenfelünknek olyan színű kártyát kell tennie (vagy szürkét).
  • Színkérő: ha ezt a lapot tesszük le, kérhetünk egy színt. Ellenfelünknek olyan színű kártyát kell tennie (vagy szürkét).
Ha a húzópakli elfogyott, akkor a dobópakli legfelső lapját megőrizzük, a többit pedig megkeverve újra húzópaklinak tesszük.
Aki előtt 10 lap van, azonnal megnyerte a játékot. Aki előtt elfogyott a lap, azonnal elvesztette a játékot.
***
Már játszottunk vele vagy harmincat, úgyhogy a tesztelés is megvolt. Igény szerint csinálunk belőle print&play-t. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése