2020. szeptember 30., szerda

Under Dark Waves


Hétfőn megjött az Under Dark Waves, juhú! Az úgy volt, hogy múlt szerdán reggel ránéztem a FF oldalára, és még mindig csak annyi volt ott, hogy Q3/2020, és preorder. Aztán elmentünk ebédelni, és ebéd közben eszünkbe jutott ránézni Amazonra, és ott volt, "1 left in stock". Nyomtuk a gombot azonnal, és szerencsére a miénk lett. Úgyhogy kétszeres juhú!

Ki is próbáltuk még hétfőn. Kicsit hosszabbra nyúlt, mint az alap scenariók, bár valószínűleg csak a lapolvasgatás miatt, mert amúgy mechanizmusban nem lett bonyolultabb. A Tyrants of Ruin scenariót játszottuk, amely a dobozon is szereplő mélyvízi nagy öregeket, Dagont és társát hozzák elő, ezenkívül még három scenarió van, ami tök jó sok. 

Az, hogy külön helyszínekre is lehet menni (Kingsport, Innsmouth), nem lassít különösebben, Arkhamban kevesebb a helyszín, és a travel rendszer tök egyszerű. Mondjuk az asztalunk hamarosan nem lesz elég nagy hozzá, ha még jön egy kieg... Már így is lefolyik a cucc az asztalról néha. De a lényeg: hangulatosak az új helyek, különösen a börtön a szerencsétlen börtönőrrel. 


A scenarió nem igazán izzasztott meg minket, de ez szerintem leginkább az új pap karakternek köszönhető, az alapból 3-as influence most nagyon kellett. "Ashcan" Pete (portrayed by myself) csak hentelte a szörnyeket baseball-ütővel közben. :) A bossokat meg a harpoonnal bántottuk, exploitoltuk, hogy a "pursuit" képesség miatt ide-oda lehet rángatni (távolról megsebezni varázslattal), és sosem ütött vissza.

A fear rendszer jópofa újítás, nem túl bonyolult, és mégis tud izgalmat adni, és személy szerint már kicsit elegem volt az anomáliákból, úgyhogy nagyon jó itt a változatosság.

Nyilván még rengeteget kell játszani, hogy mindent megtapasztaljunk a kiegből, de szerintem kifejezetten élvezetes és jól eltalált lett, amennyi egyéb lapot elolvastunk, azok mind jól illeszkedtek az eddigiekbe. Köszi, FF! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése