2020. november 12., csütörtök

Ősz, vírus, munka, miegyéb


Ezen a héten otthon voltak a gyerekek. A helyzet változatlannak tűnik - attól eltekintve, hogy végre megjöttek a szigorító intézkedések. De hogy mi lesz a jövő héten, azt nem tudom. Ma a cégnél volt egy pszichológus előadása, aki arról beszélt, hogy a home office-nak milyen hatásai lehetnek a lelkiállapotunkra, és mit tehetünk. Főleg erről a bizonytalanságról beszélt, hogy az ember úgy szereti látni, hogy nagyjából mi vár rá. Persze mi lenne, semmi. Csináljuk, amit kell: dolgozás, ha kell, akkor gyerekekkel foglalkozás, online bevásárlás, vigyázás. Ha sanyargunk, hogy micsoda dolog, attól jobb tuti nem lesz. Vannak ilyen időszakok.

Közben scrum masterkedem, azt hiszem, kezdek egy kicsit ráérezni, de azért még bőven van hova fejlődni. Az a baj, hogy ezt akármennyit lehet csinálni, és mindig van még dolog, amit lehetne. Korábban sose volt ilyen gondom, hogy szabadidőmbe is begyűrűzzön a munka, de mostanában már vettem észre magamon este, hogy valami megoldáson gondolkodom. Ez már a lejtő?

Közben meg jövő kedden megint szereplés, mindig bátran elvállalom ezeket, aztán ahogy közeleg a határidő, egyre nagyobb marhának tartom magam, hogy megint sikerült valamit felvenni az egyébként nagyon kevés teendőm mellé... whatever, ez is meglesz. Aztán némi team building szervezés, meg Pindúrtündér szülinapjának lehető legszebbé tétele, és már itt is a december.

Meg még azon szenvedek, hogy DIY adventi naptárat akarok csinálni, de olyat, amit jövőre is elő tudunk venni, tehát a wc-papír gurigás az nem jó. Varrnék 24 zoknit, csak egyszer már csináltam ajándékba, és elég nagy meló volt, most nem biztos, hogy meg tudnám csinálni. Láttam a neten egy csomó fából készült dobozosat, amik jópofák, de az alapot meg kell venni hozzá, nekem meg most olyan kéne, amihez minden van itthon. Meg láttam filcből készülteket, de azok nem tetszettek. Befőttes üvegből van 24 szép, de azért egy 5 éves reggel a sötétben üvegeket nyitogasson, inkább hagyjuk.

Ja, és a hét wtf-pillanata az volt, mikor bementem a gyógyszertárba Cebion cseppekért, mert elfogyott, és tömni kell a gyerkőcöket C-vitaminnal, és hiánycikk, nem is tudják, mikor lesz. Erre ugye nem lehetett számítani, hogy novemberben fog kelleni gyerekeknek való C-vitamin?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése