2020. december 25., péntek

Bowser és a mézeskalács


Az utóbbi hónapban Pindúrtündér elképesztő fejlődésen ment keresztül a számok világában. Míg eddig inkább mondóka volt neki a négy meg négy az nyolc, most látszik rajta, hogy ennek az absztrakt értelmét is érti, és ki tud számolni tíz alatti akármilyen összeadást, szépen elgondolkodik, ujjak nélkül fejben, és megmondja a helyes eredményt. Emellett száztól egyig visszafelé hibátlanul elszámol, érti azt, hogy a meg nulla az mindig azt jelenti, hogy ugyanaz marad a szám, és a számból szám pedig mindig nulla lesz, és elkalandozott a tesója segítségével a mínusz számok világába is. Lelkesen magyarázza, hogy "összeadni már nagyon jól tudok, de szorozni még nem". 

Kapott virgácsot (most csak egy egészen kicsit) a Mikulástól, és tudja ő is, hogy a néha előforduló hiszti vagy szófogadatlanság miatt van, de az ő jellemére jól rápasszolva ezt mondta róla: 

- A virgácsból jó kis seprű lesz.

És már ment is odaadni a babák kezébe seperni. Környezettudatos gyerek, újrafelhasználja a dolgokat.

Sokat legózunk mostanában, kipakoltuk az egész Friends birodalmat, és eljátszunk a lányokkal egy-egy napot, de néha van, hogy a sima ömlesztett legóból épít csodákat. Minap megépítette Bowsert úgy, hogy nem volt előtte minta, csak emlékezetből, amin lehidaltam. Máskor pedig épített egy "nyomtatót", ami kicsit úgy nézett ki, mint egy kemence, és a pizsihős babáinak adta, hogy azzal bármit ki lehet nyomtatni, még ételt is.

- Beteszem a nyomtatóba a bacont, és kijön a sült bacon.

Érik már a Star Trek-nézés.

Azt nagyon élvezi, hogy végre öt éves, és fejben még mindig úgy képzeli szerintem, hogy jövőre már megy iskolába. Amúgy akár mehetne is, mindent tud, amit kéne, csak szeptemberben még nem lesz 6. Közben a szülinapjára kapott egy saját sakk-készletet, azóta a sakk is jobban érdekli, de nagy játszmát még nem tud játszani, viszont nagyon jól meglát ütéseket, szituációkat a táblán.

Rengeteg szuper ajándékot csináltam vele karácsonyra a szeretteinknek, majd mutatom őket. Meg ablakot is rajzoltunk krétafilccel, nagyon csinos lett. Meg mézeskalácsot is díszítettünk. Bármennyit lehet vele kreatívkodni, nagyon tetszik.

Ja, és eljátssza a Mennyből az angyal-t zongorán.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése