2021. január 13., szerda

Így kell rosszul befejezni


 Kicsit megkésve bár, de befejeztük a Discovery 3. szezont is. Alapvetően szerintem ez volt a legjobb szezon, nagyon jó ötlet, hogy előreugrottak az időben, mert így nem kellett a már jól ismert timeline-on feszengni; Admiral Vance nagyon cool volt, jól eltalálták az alapproblémát és a felgöngyölítést, minden... csak az az utolsó epizód, na az ne lett volna. SPOILER

A köpenylobogás már az első szezon óta maxra van húzva, tehát olyan nagyon persze nem lepődtünk meg az egyes pátoszosnak szánt, de kicsit túlzásba vitt jeleneteknél. Ez alapvetően nem baj szerintem, akkor baj csak, ha már a történet rovására megy. És a szezon többi részében ez nem volt ennyire durva, mint itt (nyilván volt pár pillanat, amikor lehetett volna hősködés helyett okosan csinálni, de mondjuk, hogy ez a Star Trek feeling). 


Az utolsó epizód viszont szerintem teljesen tönkretette a felépített ívet. Miért nem halt meg senki oxigénhiányban? Miért kellett úgy állítani a robbanást a nacelle-ben, hogy 10 mp múlva robbanjon, miért nem lehetett mondjuk 10 percre? Miért csak most derült ki kb. deus ex módon, hogy Book képes irányítani a gombákat? És miért kellett úgy tesztelni ezt, hogy ha nem sikerül, akkor kakukk? És mégis mi a nyavalyáért kellett kidobni a warp core-t, mikor amúgy is elmennek, vagy miért nem lehetett úgy, hogy kipróbálják, hogy el tudnak-e menni, és aztán kidobják a warp core-t? És a warp core amúgy miért billegett ide-oda a csőben, miközben esett? És Su'kal miért hitt Saru-nak? Csak a kajakészítés nekem nem volt annyira elég. És miért gondolta azt Osayraa, hogy ha belenyomja egy kék kockás tapétába Michaelt, attól majd meghal? 

És amúgy mi a fene volt az az óriási tér, amiben NYITOTT LIFTEKKEL száguldottak???

Komolyan, tökre idegesít. Marha jól fel lett építve egy csomó minden: a Burn, a dilithium hiánya, emiatti következmények, akkor annak csepegtetése, hogy mi is okozta, aztán maga Book karaktere remek lett, adtak neki játékidőt, hogy szerethető legyen, Saru motivációi és jelleme is kiválóan előtérbe lett helyezve, sőt, még Osayraa is kiváló antagonista lett (a Vance és Osayraa közti tárgyalás kb. a legjobb jelenet az egész sorozatban), és az utolsó epizódban nagyon vártam valami igazán ütőset, az utolsó előtti után még mondtam is, hogy hű, mekkora kalamajka, és ebből hogy fognak kijönni, mennyire izgalmas, mennyire bevonzott... de gyakorlatilag minden össze lett csapva. Fájón. Kááár.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése