2022. június 20., hétfő

Kilenc

Kilenc. Éves. Lett.

Befejezte a harmadik osztályt, holnap lesz az évzáró. Közben kiderültek a háziversenyek eredményei: a 3-4-es matekversenyen második lett egy negyedikes után, az alsós helyesírási versenyen harmadik lett. Én már annak is nagyon örülök, hogy elindult mindkettőn, de az eredmény is remek. A Logiscool évet is zárta egy nagyon aranyos kis mókusos projekttel, amely azóta több mint száz sütit gyűjtött, erre kiemelkedően büszke (a másik két közösségi projekt egy pattogós és egy űrhajós). 

Ebben a hónapban sikerült már hármasban elmennünk biciklizni, mondjuk nem sokat egyelőre, de tök jó volt libasorban tekerni a szép Dunaparton. Remélem, megyünk majd négyen is, és az, hogy elesett egy kanyarban, nem fogja kedvét szegni.

Élményajándékként tegnap elmentünk a Rumini kalandszobába, a Holdbékák mocsarára, az elején kicsit csalódott volt, hogy nem trambulinpark, mint tavaly, de amikor megérkeztünk a hajóhoz, már tetszett neki. A rejtélyeket is tök jól segített megfejteni, nem spoilerezek, de nagyon élveztük.

A legújabb hobbi a képregényrajzolás. Órákat el tud tölteni vele, és nagyon cukik, mindegyik 12 oldalas, össze van ragasztva 3 db A4-es lap középen. Azóta talán már nyolc teljes "könyv" elkészült, az alábbi címekkel:

  1. Citri kincset keres
  2. Zöld csapat
  3. Szélkaland
  4. Kincses kaland
  5. Hegyi bambusz
  6. Fenyőerdő
  7. Vendégség ubiéknál
  8. Óriáscsúszdák
Mindegyiknek zöldségek és/vagy gyümölcsök a főszereplői, egy oldalt mutatok. 

Voltunk megint hallásvizsgálaton. Már egyszer elvittük suli előtt, mert amúgy semmi baja, csak például amikor voltunk A dzsungel könyve előadáson a Pesti Színházban, a zeneszámok alatt állandóan befogta a fülét. Kiderült, amit már eddig is tudtunk, hogy túlhallása van, de most talán kezdünk is vele valamit. Kíváncsi vagyok.

Még mindig rágja a körmét, még mindig nehéz rávenni, hogy kimozduljon a komfortzónájából, de hihetetlen jókat lehet vele beszélgetni, és simán lehet partnerként kezelni mindenben, mert megérti és elfogadja a kereteket, és kreatívan mozog bennük. Imádom az eszét, imádom a természetét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése