2013. március 25., hétfő

GasztroSopron

Hétvégén Sopronban jártunk. Az idő nem kedvezett a fotózásnak, úgyhogy képek nem születtek, de a havazás és a hideg nem szeghette kedvünket: körbesétáltunk a Várfalsétányon, amelyet mostanság adtak át, megcsodáltuk a Tűztornyot lentről, amit szintén, bolyongtunk egy kicsit a régi épületek között, és megnéztük a III. Soproni Ízutazás kiállítást, amely a Hévízi Termelői Piacot látta vendégül. Itt aztán volt minden, mi szem-szájnak ingere, megint acélos akaraterővel sétáltam a sok édességes pult között, de szerencsére a sajtok és kolbászok erdejében elterelődött a figyelmem.

Ami külön poén, hogy az Erdészeti Múzeumban aludtunk, ami már önmagában is mókás, de most már elmondhatom magamról, hogy egy Esterházy-palotában töltöttem a szombat éjszakát.

A fénypont természetesen a rozmaringos-almás báránysült volt, amivel a kedves cousin-in-law-im (van erre magyar szó?) vártak minket, de nem kevésbé emelkedett ki a szombat esti túrós-joghurtos-erdeigyümölcsös finomság és a vasárnap reggeli házi készítésű lekvárok sem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése