2013. március 20., szerda

Tökéletes matrica

Amúgy a zöld iroda jegyében volt nálunk egy kiváló előadás nemrég arról, hogy mi történik a szeméttel, miután mi már nem látjuk. Először volt egy bevezetés a Föld általános szeméthelyzetéről, a szemétszigetekről és más effélékről, aztán rátértünk Magyarországra. Beszéltünk az újrahasznosítás fontosságáról; a fickó, aki amúgy tényleg a környezetvédelemben dolgozik, hozott egy csomó újrahasznosított terméket, köztük elég meglepőeket is (pl. állványrögzítő elem alumínium dobozokból újrahasznosítva).
A számomra új infó az volt, hogy egy sima társasházi lakásban is lehet komposztálni pl az erkélyen, illetve hogy egyes társasházak összeállnak, hogy a kertben lehessen ilyesmit, és tök jó dolgokat termesztenek rajta. Ez persze elképzelhetetlen ilyen kommunális szinten a társasházban, ahol most lakunk (öt év alatt még a kapucsengő felújítását sem sikerült kiküzdeni), de ha lesz egy pici kertünk, akkor ezzel lehet kezdeni valamit.
A végén vihettünk mindenféle prospektusokat és ajándékokat is, és kaptam egy TÖKÉLETES ajándékot, egy matricát a postaládánkra:
Eredetileg kételkedtem a dologban, mert mi kb. naponta 4 szórólapot kaptunk, de most már több mint egy hete ki van ragasztva a postaládánkra, és tényleg csak a releváns leveleket dobják be nekünk. Teljesen üdítő változatosság!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése