2013. augusztus 23., péntek

Beoltották

Na, közben tegnap megkaptuk a két hónapos korban esedékes oltáscsomagot (torokgyík, merevgörcs, szamárköhögés, járványos gyermekbénulás, agyhártyagyulladás, még leírni is rémes), úgyhogy ebből két dolog következik: kisfiam már két hónapos, illetve most már ki merem majd vinni nagyobb kirándulásokra is. Ami az oltást illeti, hősiesen viselte: kifejezte nemtetszését, aztán nézelődött tovább. Én jobban féltem a dologtól, mint ő (de nem mutattam! /me bátor).
Augusztus 20-án akartam megírni a két hónapos postot, annak valódi napján, de egyrészt mostanában nagyon aktívkodik a Kistücsök, kevés a szabadidőm (ami amúgy nem zavar), és azért mégis önző dolog lenne az ország szülinapján két hónapos babát ünnepelni inkább...

Mi történt a két hónap alatt? Először is tegnap mérte meg a dokinéni, 5,87 kiló a kincsem, és kezd arányosabb lenni, már nem olyan nagy a feje a testéhez képest. Aztán pár nappal ezelőtt megtanulta a "torkaszakadtából üvölt" módszert, azóta azt is gyakorolja - szerencsére ritkán. Viszont cserébe emellé megtanulta a "teljesen lehengerlő és anyát maximálisan elolvasztó mosoly"-t, és így kizárt, hogy haragudni lehessen rá (nem mintha amúgy).
Viszont sajnos tett egy skillpointot már a kisfiúk egyik népszerű skilljére, a "kárt tesz magában"-ra, úgyhogy most már képes két napja levágott körömmel is véresre karmolni az arcát (és jól megijedni közben), illetve hason fekve az alkarja véraláfutásosra kiszívására. Remélem, több skillpointot nem tesz erre, mert már így is kellett tennem preventíve egy skillpointot emiatt az "aggódás leküzdése" skillre...
Ezeken felül az alábbiakra képes:
- habkészítés szájjal
- értelmes nézés emberekre, érdekesnek tűnő dolgok bámulása
- emberes pukizás
- cukinak levés (ez utóbbit aurában nyomja, állandóan be van kapcsolva)

Férjem készített neki egy hintát, amely olyan, mint az Adamo hinta, csak jobb. Nagyon szereti, aludni is tud benne. Sokat sétálunk, a babakocsit és a kengurut szereti, a hordozókendőt egyelőre nem (gyanítom, hogy túl melege van benne - majd ősszel). Ezenkívül már volt alkalmunk kipróbálni az orrszívó porszívót, nem volt beteg, csak bedugult az orra; nos, az jellemformáló volt. Konkrétan kiugrott a szerencsétlen orrából egy zöldborsónyi gombóc... Nem tudom, hogy kapott addig levegőt. És nem értem, hogyhogy nem világsiker ez a cucc, zseniális.

Ami az állatvilágot illeti, már elég széles palettán felvonulnak a csipogó vízilótól a lábon álló szívig, és jól megfér egymás mellett az oroszlán a rugdalózón és a bárány a takarón. Úgyhogy ezen a téren nincs gond.

És akkor a végére egy párbeszéd az én orvosomnál a hathetes kontrollon. Az előttünk levő, még terhes korszakban lévő pár kérdezte:
- Jaj de aranyos! Mennyi idős?
- Hat hetes.
Erre a fickó:
- Na, akkor már mindjárt a diszkóban a helye!

1 megjegyzés: