2018. július 19., csütörtök

Kajaküldés

Június közepe óta felújítják az éttermünket, úgyhogy a több mint ezer alkalmazottat a környező éttermeknek / büféknek / street foodosoknak / stb. kell felszippantania. Ami nemcsak sorokat okoz, hanem sétálnivalót is (mondjuk ez inkább pozitív, mint negatív). Így a kollégák nagy része elkezdte kipróbálni a mindenféle kajafutárokat (én is). Ez jelentős terhet rótt a recepciónkra, de hősiesen viselik. Segítségükre egy hűtő érkezett a recepcióra, és most már mindenki szépen kiveszi onnan. A fizetés még egy kicsit macera a borítékokkal és visszajárókkal, ezért én nem szivatván őket olyan ételfutárt igyekeztem választani, ahol van online fizetési lehetőség.
Többet is kipróbáltam, és össze is vetettem a korábbi (2012 előtti) ilyen irányú élményeimmel, és ennek alapján végül a CityFood jött ki nálam legjobbnak. Kifejezetten ízletesen főznek, majdnem mindenből van kis adag, ami nekem bőven elég, viszonylag költséghatékony a környékbeli lehetőségekhez képest, lehet online fizetni, és eddig még mindig itt volt 11-re.
Az egyetlen vonatkozás, amelyben nagyon zavar ez a kajaküldés, az a rengeteg műanyag doboz. Ezeket ugyanis ugye újra lehetne hasznosítani, csak ahhoz el kellene mosni, és a megfelelő hulladékgyűjtőbe dobni. Nem tudom, hányan mossák el rajtam kívül, de a lelkemnek fáj, mikor kinyitom az ömlesztett hulladékos kukát, és benne ott a sok ételmaradékos-koszos bedobott műanyag.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése