2021. június 24., csütörtök

Ugrálás, rejtvényfejtés

Közben eltelt egy hónap Pindúrtündérnek is. Majdnem minden nap meglep minket valamivel, amit korát megelőzve tud, most legutóbb a tesója szülinapjára kapott Dixittel játszottunk, és még persze nem tud annyira elvonatkoztatni a képtől, ezért a meghatározásai vagy túl egyértelműek, vagy túl általánosak, de amikor ki kell találni, mire gondolt a másik, na abban remekel. 

Egyik nap nagy mosolyogva jött felém, hátratett kézzel. Kérdeztem, mi a nagy öröm, mire előcsapta a kezeit, és mindkettőben volt egy-egy Kati maci. Az a nyunyóka, amit a születésére vettünk, és már a kórházban is együtt volt vele, és ezzel tud elaludni öt és fél éve. Csakhogy mi kettőt vettünk taktikusan, hogy lehessen mosni, és amíg az egyik mosásban, addig a másikat adtuk neki. Aznap reggel épp ki akartam mosni az egyiket, betettem a mosógépbe, de elmentem mást csinálni, Na, abban a tíz percben megtalálta. Végül is csoda, hogy eddig nem. 

Mostanában majdnem minden nap megyünk úszni, és idén egyáltalán nem vettünk már elő karúszót. A "nudlival" nyomul, amikor biztonságot szeretne, de amúgy elég bátran úszik olyan helyen, ahol nem ér le a lába, talán túl bátran is. Mostanában felfedezte a háton úszást, karmozdulat még nincs hozzá, csak háton fekvés és lábtempó, de ezzel már valószínűleg vészhelyzetben is elboldogulna.


Amin a legjobban lehidaltunk a hónapban, az volt, hogy a strandra szoktunk vinni régebbi Kis Füles-eket, mert mindig más feladat tetszik meg nekik. Tavaly a különbségkereső volt a sláger, idén a sudoku és a szókereső, de egyik délután böngészte a feladatokat, én mást csináltam, majd szól öt perc múlva, hogy megfejtett egy célbadobót. A célbadobónál az a feladat, hogy van egy céltábla kétjegyű számokkal, és három nyíllal összesen száz pontot kell csinálni. Magyarul tudni kell kétjegyű számokat úgy fejben összeadni, hogy egyszer meg is jegyzed az összeget. És tényleg megfejtette, helyes megoldást adott rá. A mai napig fogalmam nincs, hogy csinálta, egyáltalán nem gyakoroljuk a kétjegyű számok összeadását.

Voltunk a tesója szülinapján a CyberJump-ban, és ő volt a legkisebb, de állítom, hogy a tíz legbátrabb között. Simán leugrott a két méter magasságból a felfújt levegőmatracra, és felnőtt kézre való mászófalon is felment. Persze mindez annyira kimerítette, hogy a rendelkezésre álló egy órából háromnegyednél összezuhant, és ki kellett menni vele, annyira elfáradt. De amúgy nagyon cuki volt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése