2021. június 14., hétfő

Porszemek

Szemérmetlen önreklám következik.

Megjelent a GABO Kiadó gondozásában a Légszomj c. novellaantológia, már kapható a webboltjukban is. Gondolom, hamarosan egyéb könyvesboltokba is bekerül. Ez egy horror/weird gyűjtemény, amelybe történetesen belekerült egy novellám, "Porszemek" címmel.

Több szempontból is érdekes ez. Egyrészt már önmagában az, hogy 2015 és a "Titok" óta végre újra sikerült olyat alkotnom, ami megütötte a lécet. Másrészt az is, hogy soha életemben ez előtt nem írtam horror/weird novellát (ez inkább weird szerintem, annak is valószínűleg a gyengébb fajtája), és nem is kifejezetten szívesen olvasok ilyesmit. Nyilván olvastam Lovecraftet meg Kingtől ezt-azt, meg egy pár egyéb dolgot, és azt hiszem, értem az elméletet, de sosem próbálkoztam korábban ezzel az iránnyal. Amikor megérkezett a pályázati kiírás, akkor viszont arra gondoltam, hogy kiváló lehetőség kipróbálni, mert csak jó dolog történhet (ha elfogadják, akkor nyilván jó, ha meg nem, akkor mondhatom, hogy ez nem nekem való), ötletem pedig volt már korábban is pár, és kiválasztottam azt, amelyiket a legerősebbnek éreztem.

A "Porszemek" egy igazi írói elegy: táplálkozik a saját személyes élményeimből, a valóságból és egy elképzelt szituációból egyaránt, ezeket jól összekeverve, meghintve sóval-borssal, szóval mindent beletettem, amit szerettem volna. Annyit árulhatok el, hogy lesz benne por. A többit tessék elolvasni. :)

A harmadik, ami miatt különösen kedves nekem ez a kötet, hogy általam igen nagyra tartott társaságba keveredtem, hiszen többek között (és a teljesség igénye nélkül) Moskát Anita, Kleinheincz Csilla, Kis Gabriella és Körmendi Ágnes is szerepel benne. Nagyon kíváncsi vagyok, mit írtak a többiek, úgyhogy remélem, hamar ideér az én példányom.

Az online könyvbemutató pedig most szombaton, 19-én du. 5-kor lesz, izgi.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése