2021. július 13., kedd

Pálvölgyi-barlang

Hétvégén ellátogattunk a Pálvölgyi-barlangba. Érdekes, hogy a Szemlőhegyiben voltam már életemben több mint tízszer, de a Pálvölgyiben talán ha egyszer, még gyerekként. Maga a barlang is érdekes persze, és nagyon izgalmas a sok meredek lépcső és gyönyörű képződmény, de az élmény felét ezúttal Laci bácsi, az idegenvezetőnk adta. Először is megvárt bennünket, mikor már indult a csoport, és mi még a pénztárban vettük a jegyeket. Aztán végig vicces, kedves és érdekes volt, amiket mondott. Engedte, hogy a gyerekeim kapcsoljanak le vagy fel egy-egy lámpát, bekiabáltunk a boszorkánykonyhába vacsoráért, szóval teljesen interaktív és élvezetes volt. 

A hab a tortán az volt, amikor elmondta, hogy megmutatja a teljes barlangi sötétséget. Ilyenben még nem volt részem, és nagyon izgalmas volt a "pitch black" fogalmát sajátkézből megtapasztalni. Utána még felkapcsolt egyetlen elemlámpát, azt demonstrálva, hogy a barlangászok mit látnak a lámpájukkal, az is érdekes volt, persze, de a teljes sötétség méginkább.

Észre sem vettük, úgy elrepült az egy óra. Kiérve amíg kicsit megmelegedtünk, egy nagyon jól kialakított, bunkerszerű kis építmény járataiban játszottak a gyerekek, az is lehetne több játszótéren. Ha nagyobbak lesznek, akkor meg mehetünk valami érdekesebb kalandtúrára is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése