2015. január 19., hétfő

Csalás süti

Ja, meg amúgy szilveszterkor ettem csalás sütit (az a csalás benne, hogy ha egyszer beleharaptál egybe, akkor addig eszed, amíg van). Annyira tökéletes volt, hogy muszáj volt nekem is megcsinálnom, ez lett:
A recept pedig (kb 2 tepsi, ~40 db):
42g holland kakaó
200g kristálycukor
62g olaj
2 tojás
1 csomag vaníliáscukor
125g liszt
1/2 csomag sütőpor
csipet só
30g porcukor


  1. Összekeverem a kakaót, a kristálycukrot és az olajat. Egyesével hozzáütöm és hozzákeverem a tojásokat.
  2. Összekeverem a lisztet a sóval, vaníliáscukorral és sütőporral. Belekeverem az egészet a kakaós masszába.
  3. Az egészet pihentetem a hűtőben legalább 4 órát.
  4. A porcukrot egy tálba öntöm. A masszát kiveszem a hűtőből, kanál segítségével kb. 2 cm átmérőjű gömböket gyúrok. Ezeket meghengergetem a porcukorban.
  5. Sütőpapírral ellátott tepsire teszem, ne túl sűrűn legyenek egymás mellett, mert a golyók kis lepénykékké olvadnak.
  6. 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 percig sütöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése