2015. május 31., vasárnap

Tihany rapid

Ezer éve nem voltam Tihanyban, és jól is esett egy kicsit kimozdulni. Lagziba voltam hivatalos, és nehezítésképpen át kellett esnem az autópálya-tűzkeresztségen, mert eddig sosem vezettem autópályán. Meg kell mondjam, nem is nagyon akarok. Szörnyű, és biztos az se segített, hogy 3 órát aludtam a mai visszajövetel előtt éjszaka, de alapvetően nem az autópályán vezetés feladata borzasztó, hanem a sokáig vezetésé. Én nem tudok ennyi ideig egy dologra koncentrálni, nekem egy óra után elkalandozik az agyam mindenfelé.
Persze nem volt semmi izgalom, visszafelé főleg nem, szinte álmosítóan nem, lefelé csak simán egyesben kellett jönni a 71-es lahajtón. De azt tudjuk előre, kalkulált szenvedés, főleg szombaton a Balaton felé.

Mindenesetre a lagzi jó volt, szerintem volt pár egyedi dolog és emlékezetes momentum (volt videó meg duett is), és én lettem a nap hőse, mert hajnali fél 1-kor más nem volt, aki sofőrnek alkalmas lett volna egy kihagyhatatlanul fontos fuvarra.

Ma délelőtt megnéztük a tihanyi kompot, mert azt gondoltam, Picúrt jobban fogja érdekelni, mint az apátság... És igazam is lett. Kavicsokat dobáltunk a partról a vízbe nagy élvezettel. Remélem, három hét múlva már értelmes hőmérsékletű lesz a tó - mert akkor meg Akarattyára megyek majd.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése