2018. február 18., vasárnap

Manórét és új manókalandok

Azt is elfelejtettem írni, hogy új családi manók érkeztek hozzánk.
Anno a nagyobbik gyermekemmel kezdtük a Plukkido dicséretre és jutalmazásra épülő módszerét, először csak a Benefitto csomaggal. Ez nekünk nagyon bevált. Kicsit a magunk családjára és a kisfiamra faragtuk a sztorit, minden feladatnak saját manója volt (Pepi manó a kedvesség, Lili manó az óvodai történések elmesélése, Mona manó pedig a rendrakás felügyelője volt), és mi mást kapott jutalmul, ha megcsinálta a feladatokat, mint számokat?
Szóval gondoltam, megveszem a másik csomagot, a Land-et is. Nagy előnye, hogy össze lehet illeszteni a másikkal, így nagyobb a játéktér, illetve több benne az állat, akikkel interakciózni lehet. Azt még nem tudom, helyes döntés volt-e, de a nagyfiam manója átkerült az új rétre két kis manógyerekkel (Berci és Manci), és megjelent egy új kis manó (Dodi manó) a fánál, aki most már a kislányomat segíti a kevesebb hisztizésben és a több szófogadásban. Azzal a hagyománnyal is szakítottam, hogy minden manónak saját feladata van, most már minden új történetben lehet mást kérni (még ezt se tudom, hogy jó lesz-e, meglátjuk), illetve nemcsak számokat lehet kapni jutalmul, az első ajándék egy mini-bubifújó volt (be is jött).

Továbbra is azt gondolom, hogy ez a módszer remek, tényleg segít a gyerekeknek az, ha a jót vesszük észre, és a kislányom olyan szemfüles, hogy alig lehet mozgatni a manókat, azonnal észreveszi, ha valami történik a pályán. Várja is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése