2019. május 6., hétfő

Kecskeburger

A csemeték kergetik a kecskéket simogatás céljából
A hétvégén kedves barátoknál jártunk az Isten háta mögött Liszón. Nem sikerült a legjobb hétvégét választani erre, mert gyakorlatilag folyamatosan esett az eső, de ez azért nem tántorított el attól minket, hogy végignézzük a mindenféle jószágokat és a hozzájuk tartozó infrastruktúrát, illetve hogy felcaplassunk a szőlőhegyre, ahol még egy présházat és a nadrágszíj-csík szőlőt és gyümölcsöst is megcsodáljuk. A gyerekeknek is különleges élmény volt a természet ilyetén közelsége, meg az is eszembe jutott közben, hogy vajon hány éves korban érdemes elárulni nekik, hogy a háziállatokat többnyire megesszük?
Mert bizony ettünk finom kecskeburgert, házitojást, sózott-füstölt szalonnát és még rengeteg finomságot, hozzá friss rukkolát, hagymát. Nyilván nem maradhatott el a házi lekvár sem, ebből a fekete berkenye volt a sláger, de a som és a körte is elnyerte méltó jutalmát (a pocakunkban).
Számomra mindig is bámulatra méltó volt, ha valaki elhatározza magát, és megvalósítja az álmait, come rain or shine. Hogy ez Budapesttől több mint három órányi autózásra van, teljesen másodlagos.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése