2020. február 3., hétfő

Csalódás kígyókkal

Tegnap szürreális élményben volt részem. A falunkba érkezett egy társulat, akik a faluházban adtak elő. Az ígéret az volt, hogy egy hüllő show-t fogunk látni, kiegészítve cirkuszi elemekkel.
Már voltunk egyszer hüllőbemutatón még Pomázon, és ott az egész termet telepakolták mindenféle kígyókkal, békákkal, még egy tarajos sül is volt, gondoltam, ez is hasonló lesz. Kár, hogy előbb kellett kifizetni a jegyet, mint hogy megláttam a setupot, mert összesen három terrárium volt a teremben, ebből az egyikben három (!) kígyó, a másik kettőben két madárpók lakott. Ez volt a teljes felhozatal.
Az előadás pedig két részből állt egy szünettel, összesen kb. hat műsorszámmal. Majdnem minden műsorszámot ugyanaz a fickó játszotta: először egy humorosnak szánt, rendkívül szánalmas részeg pincéres sketchet láttunk, aztán ő volt a bohóc, aztán zsonglőrködött, végül kést dobált. Segítője egy idősebb és két fiatalabb nő volt, de ők végig csak asszisztáltak, kivéve egy műsorszámot, ahol az egyik lány hulahoppozott. Amikor öt karikát kellett pörgetnie, egész ügyes volt, nem tudom, miért kellett az ő számának a végére az, amikor felvett vagy harminc karikát, mert azokkal én is tudok annyi ideig pörögni, amennyi ideig ő csinálta (kb. 3 mp).
A tetőpont a zsonglőrködés volt: egymástól elvett buzogányokat még nem láttam máshol. De kb. ez az egy volt érdekes valamennyire, a mélypont pedig az a műsorszám volt, amit gondolom szintén humorosnak szánt a fickó, mikor is megmutatott egy bénán mosógatógépnek kidíszített dobozt, és közölte, hogy ez a mosogatógép víz, áram és vegyszer nélkül mosogat. Nyilván azonnal kitalálható volt, hogy egy állat van a belsejében, és már nekem volt kínos néznem, hogy ez így 2020-ban egy szórakoztatónak szánt műsorszám lehet valahol Európában.
A hüllő show abban merült ki, hogy az előadás második felében (ami állt összesen a tombolasorsolásból, a késdobálásból és ebből) kivették a három szerencsétlen kígyót a terráriumból, és körbevitték a közönségnek, hogy mindenki megsimogathassa őket.
Ha a három humorosnak szánt rettenetből csak a bohóc jelenetét tartanák meg, többet zsonglőrködnének, és vennének még tíz állatot, akkor esetleg megérné az árát a belépő.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése