2020. június 3., szerda

Monopoly Junior

Nem volt egy nagy gyereknap idén, de kihoztuk belőle, amit a xar időjárás és a nemelmenésotthonról keretek között lehetett. Csináltam saját képeket a Lélekpillangó társasjátékhoz, mert már untuk a dobozos képeket, szerintem egész jó lett. A színes kinyomtatás kicsit kalandos volt így home office-ban, de megoldottuk.
De ami a lényeg, vettünk Monopoly Juniort. Azt mondjuk nem tudom, hogy a készítők játszottak-e vele valaha a bankkártyaolvasós módszerrel, de azt egy játék után azonnal hagytuk. Pont a lényeget veszi el a gyerekektől: hogy nyomonkövessék, mennyi pénzük van. A folyamatos pittyegés idegesítő, a bankkártyák ide-oda adogatása zavaró, és három kör után fogalmam sincs, mennyi pénzem van. De miután előkerestük a régi, emlékbe eltett 1-2 forintosainkat, és most már igazi forinttal játsszuk, egész jó lett. Azzal a problémával küzdöttünk még, hogy négyes játékban nagyon kiegyensúlyozatlan, ezért gondolkodtunk olyan háziszabályon, hogy ketten a start mezőről, ketten meg a parkolóból kezdenek, de egyelőre megelégedtünk azzal, hogy ha nincs pénzed, és olyan mezőre lépsz, ami még senkié, nem esel ki amiatt, mert meg kellene venned.
Eddig ötöt játszottunk, a gyerekeknek tetszik, még úgy is, hogy ötből négyet mindenféle segítség és pátyolgatás nélkül Pindúrtündér nyert meg. Úgy tűnik, ő lesz az üzleti zseni a családban. :)
Emellett leszedtünk egy rakás cseresznyét a fáról (ez volt a cseresznyefa gyereknapi ajándéka), finomságokat csináltunk ételeket, és új mesét olvastunk este.
A későbbre eltett ígéretek között a Skyland látogatás után most már az Állatkert is szerepel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése