2020. június 24., szerda

Rajzok, gyöngyök, versikék

A június nálunk mindig sűrű, és még ennek a furcsa időjárásnak és a vírus miatti távolságtartásnak ellenére is sikerült idén is sűrűre szervezni.
Ami a vírus-helyzetet illeti, Pindúrtündér a maga szintjén teljesen jól megértette, de így is két hónapig tartott neki, míg kitalált rá egy megoldást. Ezt mondta:
- Jó lenne, ha mind a hatunknak (*nagyszülőkkel) lenne szuperereje (*Pizsihős Gekkó-stílusban), hogy felemeljünk egy autót, és ledobjuk vele a koronavírust.
És akkor mi is valamiféle Hihetetlen család lennénk. 
Kicsit valóságközelibb vívmányokról szólva, volt a faluban egy rajzpályázat, amelynek témája maga a falu volt, ovis, kisiskolás és felsős kategóriában. Épp a héten volt eredményhirdetés, ő lett az ovis kategória harmadik helyezettje. Az a vicces, hogy a pályázat maga márciusban volt, és ez a három hónap is még olyan fejlődést hozott Pindúrtündér rajztudásában, hogy ha most adná be, már második (vagy első) lenne. :)
Ez volt a díjnyertes rajz:
Ez meg egy mostani:
Ja, és ami még kézügyesség és türelem témában érdekes lehet, az a tesójának készített három szereplő a Super Mario World-ből (vasalható gyöngyből vannak):
Elég sok idő volt megcsinálni, és csak annyit segítettem neki, hogy felolvastam soronként a mintát egy internetről letöltött képről. De magát a kirakást teljes egészében ő csinálta. Mario 30x30-as.

Ülős, elmélyedős dolgok mellett a másik kedvenc elfoglaltsága mostanában a kergetőzés. Akármennyit futunk, nem fárad el, nyilván úgy csinálom, hogy ne érjem utol, de szerintem akármeddig csinálná, ha én nem fáradnék el.
A cseresznye- és meggyszedésben is jeleskedett: egyet pislantottunk, már ott volt a négyméteres létra tetején. Mondjuk a szedési hatékonysága csekély volt, mert a felét a szájába szedte... Mi meg a szívrohammal küzdöttünk odalent.

Olvastunk mostanában sok verset, amire eddig nem annyira volt vevő (mármint megtanulni az oviban igen, csak leülni és konkrétan verseket olvasgatni könyvből nem), de a Kerge ABC valamiért megtetszett neki (gondolom, azért, mert épp most jutott el odáig, hogy a kis ABC betűi már mennek). Úgyhogy elkezdtünk verseket olvasgatni, és beszéltünk arról, mi a rím, meg ilyenek. Kézenfekvő volt, hogy akkor ő is elkezdjen rímeket faragni. Ez az egyik első:
Akkor is jó a harang,
amikor brekeg a varangy

Csak hogy tudjátok.

Egyre inkább észreveszem amúgy, hogy Pindúrtündérnek a gonosz karakterek tetszenek. Ezzel egyelőre nem tudok mit kezdeni, de a Pizsihősökből Luna Girl volt a kedvence, a Kacsamesékből Mágika dö Szpell, aztán most, hogy a Léghajóval a dinoszauruszok földjén-t olvassuk, és megkérdeztem, melyik a kedvenc dinoszaurusza, akkor elmosolyodott, félrenézett, és az orra alatt sompolyogva közölte, hogy neki tetszik a tyrannosaurus.

A felhőkbe is egészen vad dolgokat lát bele, a legutóbbi kettő például:
1. eltört nyakú zsiráf
2. bársonyruhás varázsló megharapja a felhőt
Ezt így leírtam Google Keepbe, hogy nehogy elfelejtsem.

Szóval ezzel nem tudom, kell-e kezdeni valamit, de szerintem neki a Csipkerózsikából is Maleficent fog tetszeni, az tuti.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése