2021. november 24., szerda

Hat éves

Amikor a kisebbik is hat éves, akkor elmúlik egy korszak. Nagyon szép korszak ez a kisgyerekes kor, de nagy várakozással vagyok a következő felé, már most élvezem az értelmes beszélgetéseket, meg ahogy szívják fel a tudást, mint egy szivacs. 

Pindúrtündér nyitott szemmel jár a világban, nagyon figyelmes, mindent észrevesz. Mindig tudja, hol van, ha autóban ülünk, akkor is mondja, hogy itt vettük a sapkát, itt szoktunk elkanyarodni a barátokhoz, meg köszön a régi ovijának a pomázi elkanyarodónál. Szeret mindent érteni, odajön, megkérdezi, kipróbálja. Megtapogatja, feszegeti, megszagolja, lerajzolja. Mostanában az Ada Twist című sorozatot nézzük, ami nekem is nagyon tetszik, de neki is szerencsére. Pont ilyen ő is.

A tengerimalacoknak is igazi kis gazdája: szelídíti őket, mint a Kis Herceg, közben tudja, hogy mikor és milyen kaját kell adni, hozza nekik a vizet, már egyszer ki is takarítottuk őket teljesen. Érti a felelősséget, és emellett árad belőle a szeretet, gondoskodás. 

Még mindig nehezen viseli, ha a dolgok nem úgy történnek, ahogy elképzelte, nem tudom, ezt kitől örökölhette (/rollingeyes), de azért most már hiszti csak nagyritkán van, legtöbbször meg lehet beszélni vele a dolgot, és el is fogadja végül. Sokkal nyitottabb a konszenzusra, mint korábban. 

Az édességeket is nagyon szereti még mindig, vigyázni kell arra, hogy értse a mértéket. Szerencsére láttuk az Egyszer volt... az élet sorozatból Az ízlelőbimbók és a fogak c. részt, azóta megvan minden motiváció is arra, hogy kevés cukrot egyen és alaposabban mosson fogat. Azt meg már megírtam, hogy szerinte én vagyok a legjobb anyuka, mert nem engedem sok édességet enni.

Szóval hat éves lett, jövő szeptemberben más iskolás, most még valahogy végigcsináljuk ezt az ovit, a sok kicsi ovistárs miatt nem ideális a helyzet, sok a felvett hároméves allűr, de gyorsan le lehet róla beszélni, főleg, ha "nem hallom meg", amikor selypegve beszél. Akkor rájön, hogy ő már nagy, hirtelen kihúzza magát, szépen kezd beszélni, és csillog a szeme közben. Alig várta a szülinapját, már hetek óta nagyon izgult miatta. Nem kéne hat évesen ennyire tisztában lenni a dolgokkal, akkor könnyebb lenne, hehe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése