2022. április 20., szerda

Közösségi játékok

Két hónap, és Kistücsök kilenc éves lesz. Nagyon várja, mostanában eljutott oda, hogy idegesíti, hogy ő a második legkisebb az osztályban, és már bőven vannak 10 éves osztálytársai. 

Az elmúlt hónap legizgalmasabb történése az volt, hogy Apával csináltak egy nagyon jó kis Logiscool-játékot (illetve rögtön kettőt), amelyeket azóta is továbbfejlesztenek - és ezek már közösségi projektek, tehát meg lehetett osztani másokkal is. Ez nagyon izgalmas új perspektíva, hiszen így már nem csak magának készíti a programokat, hanem megérkezett a "megítélés" is, hogy mások adhatnak sütit rá, ha tetszik nekik (adtak is amúgy). Ez nagy izgalomban tartja az egész családot, és persze emiatt több is lett ebben a hónapban a gép előtt ülés, mint eddig. Ami persze nem gond, csak tendencia - egyelőre.

Azért nemcsak a gép előtt ülés az elfoglaltság szinonimája. Csináltunk mindenféle érdekeset, gyöngyöztünk, volt még pár folded surprise, amiről múltkor írtam, matekoztunk is, gyöngyöztünk, kirándultunk, húsvétra készültünk (locsolóverssel, bábjátékkal). A tavaszi fáradtság szerintem kicsit kijött rajta, mert mostanában nagyon elfárad a nap végére, és semmihez sincs kedve, de remélem, ezen fog segíteni egy kicsit majd a nyár.

Vannak dolgok, amikben nem akar részt venni, és bosszant, például a kerti elfoglaltságokban, de másrészről pedig van pár dolog, amiket már teljesen magától megcsinál, pedig régen szólni kellett érte, például a tiszta ruhák elrakása a szekrénybe. Sőt, ebben a hónapban bevezettük azt is, hogy a teregetést ő vállalhatja el, ha szeretne egy kis plusz zsebpénzt, és az esetek nagyon nagy százalékában meg is csinálja.

A minap megnéztük az éves videókat kábé egyben, és ilyenkor mindig megdöbbentő, hogy már milyen sok idő eltelt. Sőt, megkaptam a "rendelést", hogy ha majd tíz éves lesz, akkor ne csak éves videót csináljak (9-10), hanem összefoglalót is (0-10), úgyhogy jövőre fel lesz adva a lecke. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése