2022. május 11., szerda

For All Mankind


Már a hétvégén befejeztük a második szezont, de azóta se volt időm megírni: a For All Mankind c. sorozat szuper. Egyszerűen kiváló. SPOILER.

Ajánlót már rengetegen írtak rá, én magam is Brandon Hackett-től olvastam ezt, annak alapján kezdtem nézni, de már az elején megragadott. Az alapötlet klasszikus alternatív történelmes: mi lett volna, ha a szovjetek szállnak le először a Holdon? De a kibontás, az mesteri. Ez a sorozat főleg dráma, csak szólok, aki űrhajós pew-pew-t szeretne, az lapozzon. Ez azért működik, mert működnek a karakterek, mélyek, háromdimenziósak, mindenkinek megvan a pozitív és negatív tulajdonsága, esendőségükben szerethetőek, és azt hiszem, talán csak egyszer fordult elő, hogy úgy éreztem, valaki out of character - és ez nagyon ritka manapság.

A főszereplő Joel Kinnamant már az Altered Carbon óta kedvelem, itt is jól hozza a karaktert, sőt, mivel az első és második szezon között jelentős idő is eltelik, még azt is jól hozza, ahogy öregszik a karaktere. A felesége, Karen az egyik kedvencem, az ő jellem- és karakterfejlődése talán a leglátványosabb. Azt az egyet nem tudom megbocsátani neki, hogy minek mondta el a kalandját közvetlenül az előtt, hogy Ed felment a Pathfinderre - az butaság volt, és ilyet korábban nem csinált. De amúgy cuki.

Másik nagy kedvencem Molly Cobb, hihetetlen alaposan felépített karakter, és nagyon sok közös van bennünk. Az volt az első megelégedés-élményem, hogy ez a sorozat tökéletes, amikor Deke úgy döntött, hogy ő lesz az első nő az űrben amerikai részről. Well done.

A látvány remek, nyilván elsősorban a Holdon játszódó részeknél van ennek fontossága, de ott nagyon hatásos. Töltelékepizód is nagyon kevés van, mindegyikben történik valami, lebilincsel, várod a következőt. Mindenki azt mondta, hogy a második szezon sokkal jobb, mint az első, ezt kb. az utolsó előtti részig nem éreztem, de aztán bedurrant, hú, nagyon szuper volt. Még a happy end is.

Nagyon hamar végignéztük a két szezont, aztán most várni kell a harmadikra még egy csomót, brühü.

9/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése