2022. május 20., péntek

Tollas, ökrök, könyvnapló

Kistücsök egy hónap múlva kilenc. Éppen ma néztünk séta közben pár osztálytársat, akik fociedzésen voltak, és beszéltük, hogy biztos úgy vannak a csoportok, hogy 5-6 évesek, 7-8 évesek, és 9-10 évesek, mire mondta, hogy ő még csak a 7-8-ban játszana, az osztálytársai meg már a 9-10-ben. Igen, mert már van bőven olyan osztálytársa, akik 10 évesek is elmúltak. Ez végig fogja kísérni az életén, de remélem, valamikor átfordul majd előnybe a dolog.

Nagyon sok minden történt ebben a hónapban, de talán a legfontosabb, hogy elkezdett egyedül könyvet olvasni. Kellett hozzá egy kis motiváció, de most már a harmadik könyvet kezdi olvasni egyedül (két Ifjabb Tom kapitány után most a Göröngyös úti iskola), és talán még élvezi is. Könyvnaplót írunk minden könyvről, amely így néz ki:

Kiegészítve a befejezés dátumával.

Voltunk vándorcirkuszban is. Itt több soron meglepetést okozott nekem a fiú: először is, hogy el akart jönni, mert ő nem annyira kedvelője az állatoknak, és tudta is, hogy a cirkuszban vannak állatok, de mégis mondta, hogy meg szeretné nézni az előadást. Amúgy tetszett is neki. Másrészt az lepett meg, hogy amikor a bohóc jött egy labdával, amit a porondülésen ülőknek dobott, hogy dobják vissza (mi természetesen nem a porondülésen ültünk), akkor kitárta a kezét, hogy ő is szeretne labdázni a bohóccal. Na ilyet sose képzeltem eddig róla, mindig inkább meghúzódott, nem akart részt venni az ilyesmiben. Most viszont konkrétan még mondta is: inkább legközelebb üljünk a porondülésen.

Ja, meg mesélt is egy történetet, hogy az osztálytársakkal a játszótéren voltak, és ő egyedül mászott a mászókán, mire odajöttek hozzá a lányok, hogy miért van egyedül, és elhívták homokozni, és olyan menő folyókat építettek együtt, hogy végül az egész osztály beszállt. Egyrészt ilyen hosszú egybefüggő történetet még nem hallottam a suliról, másrészt tetszett, hogy így bevonódott a közösségi életbe.

A Robbanó Cicák még mindig kedvenc társas, de most kaptunk ajándékba egy Vigyázz6-ot is, és az is nagyon bejön neki. Kár, hogy nem annyira élvezetes hárman, úgyhogy ezt csak vendégekkel tudunk játszani.

Új kedvenc kerti elfoglaltság a tollasozás, kb. bármikor rá lehet venni, és mivel én is szeretek, ez remek lehetőség mozogni kicsit. Egész jók is vagyunk már, 20 fölötti a rekord labdamenet. Vettünk egy legkisebb hálót is a Decathlonban, jelzés értékkel.

Ja, meg volt nyelvtanversenyen. Azt mondta, nagyon nehéz volt, és csak 45 perc volt a feladatokra, és nem tudott végig érni rajtuk a megadott idő alatt. Én pedig azt válaszoltam, hogy ha megtette a maximumot, amit meg tudott tenni, akkor remekül teljesített, és gratulálok. Helyezést nem tudunk, de nagyon örültem, hogy nemcsak a matekra megy el, ez később jól fog jönni neki.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése