2022. május 25., szerda

Eseménydús hónap

Ez egy nagyon eseménydús hónap volt Pindúrtündérnek, több vívmánnyal. Az egyik legjelesebb, hogy megtanult ugrókötelezni. Az elején nagyon el volt keskenyedve, hogy nem megy, de lerajzoltam neki a tanulási görbét, és hogy ki kell jönni a gödörből, és tovább próbálta, és aztán sikerült. Ráadásul nem is a lassú duplaugrósat csinálja, hanem a legnehezebb, legpörgősebb sima ugrást páros lábbal, és már 60 fölött van a rekordja.

Megtanult fűsípolni is, az mondjuk marginálisabb, de megemlítendő.

Node ami a menőség, hogy mindig panaszkodott, hogy már nem akar ovis lenni, és hogy inkább iskolába megy, úgyhogy egyik nap bementünk a könyvesboltba, és vettem neki egyet a "betűzgetős könyvek" sorozatból, ezt. Nagybetűs könyv, elég kevés szöveggel, és most azt csinálja, hogy elviszi az oviba, és egy nap olvas 2-3 oldalt, mi meg nagyon büszkén meghallgatjuk este, hogy mi történt az alpakával. Azóta persze ezt már ki is olvasta, és megvettünk egy másikat, most picit alábbhagyott a lendület, de azért az egyedül olvasás-betűzés élmény megvan. 

Aztán az is volt, hogy a fogtündértől kapott zsebpénzből mindenképp akart venni valamit, hiába mondjuk, hogy ha gyűjtöget, akkor valami menőbbet tud venni. Úgyhogy elmentünk a játékboltba, és az összes létező játék közül az én kislányomnak egy fénykardra volt szüksége. Nördség pipa.

Meg még az is volt, hogy múltkor írtam, hogy elkezdtünk bicajozni távolságban, és azóta elhagytuk a települést (6 km volt oda-vissza, és még nem is volt rettenetesen elfáradva). Legközelebb még messzebbet tervezünk, egyelőre az a megoldatlan probléma, hogy a bukósisaktól állandóan viszket a feje, és meg kell állni. 

Ja, és még egy rajzot kell megmutassak.


Ez egy rákhallepke, aki épp fagyit akar venni. Zseniális.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése