2022. szeptember 12., hétfő

Thor végletesen elbaltázva


Nem tudok napirendre térni afölött, hogy mennyire xar volt a Thor: Love and Thunder. Tiszta szerencse, hogy nem moziban néztem meg, hanem megvártam, míg kijön Disney+-on. SPOILER.

Egy poén kedvéért (mivel villámok istene, ezért akkor csináljunk 80-as évek rock feelinget) gyakorlatilag szét lett cseszve az egyik Marveles karakter. Már eddig is határeset volt, hogy közröhej tárgya legyen, de ezúttal minden párbeszéd és jelenet arra játszott rá, hogy Thor idétlen és ostoba. Egyszerűen rossz volt nézni.

És ez azért _különösen_ bosszantó, mert a szereplőgárda megdöbbentően erős. Christian Bale jól hozta a karakterét, és az övé az egyetlen értelmesnek tekinthető dráma a filmben, de egyrészt az is agyon lett verve idétlen poénokkal, másrészt az ő színészi játéka sem tudta megmenteni a bugyuta sztorit és a fájdalmas, poénnak szánt fost. Natalie Portman is nagyon jó színésznő szerintem, de egyáltalán nem használták. Az meg, amit Russel Crowe-val csináltak, egyszerűen megalázó. Az az egész Zeuszos-istenekvölgyés jelenet úgy volt borzasztó, ahogy volt. 

Egyszerűen nem értem, hogy képzelték, hogy ez így okés lehet. Egy normális szerkesztő szénné cincálta volna ezt a forgatókönyvet. Borzasztó.

3/10, ebből 2 pont Bale, 1 pont a jó zenék.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése