2015. október 8., csütörtök

Ha van három órád

Meg közben (szerintem most kb. hosszú ideig utoljára) volt egybefüggő három óránk, amikor nem voltunk annyira álmosak, hogy azonnal bealudjunk, úgyhogy be tudtuk pótolni a The Wolf of Wall Street-et, amit már a megjelenése óta szerettünk volna megnézni. DiCaprio továbbra is bizonyítottan jó színész. SPOILER.

Én mondjuk tudtam volna kicsit vágni a film közepéből, hogy mégse három óra legyen, de amúgy nagyon örülök, hogy végre meg tudtam nézni. A téma érdekes, az ábrázolt világ hiteles, a színészek pedig teljesen kitesznek magukért, hogy egy percig se unatkozzunk. A poén az, hogy ugyanabban az évben, 2013-ban volt egy másik "nagyongazdagos" film, ráadásul pont DiCaprio főszereplésével, a Great Gatsby, és a két filmet mégis nagyon nehéz összehasonlítani. Az egyik a realitást alkalmazza szűrőnek, a másik pedig a szürrealitást. Az egyik drámai, a másik inkább cinikus. Mindkettőnek lehet sejteni a végét, de ez a The Wolf of Wall Street-ben kevésbé zavaró.
Nyilván sok benne a szex meg a drog meg a rock'n'roll, és néha vannak benne viccesnek szánt jelenetek, amelyeken én szokás szerint nem tudtam nevetni, de minden jelenetben megéri csak simán azt nézni, ahogy Leo játszik.
A legjobb jelenet szerintem az, amikor az FBI-osokat a jachtján fogadja. Az a burkolt utalásokkal és finom célzásokkal teli játék, ahol igen komoly a tét, és mindenkinek jópofizni kell a végéig, zseniálisan van megírva. Az ügynökök után hajigált homárok már csak hab a tortán.
Részemről 8/10, nem mondom, hogy bármikor újranézném, de mindenképpen ajánlom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése