2016. július 24., vasárnap

Kalandozó típus

Éppen nyaralunk, úgyhogy egy kicsit nehézkes beszámolót írni, de igyekszem mindent összeszedni. Mert sok van. Tündérpocok annyit fejlődött ebben az egy hónapban, mint előtte kettő alatt. Tudom, hogy kb. ezt írtam az előző hónapban is, de attól még így van. Rettentő popihintáztatás után pár napja már tett egy-két mászásnak nevezhető "lépést" előre, de inkább kúszással közelíti meg az őt érdeklő tárgyakat (ezek semmiképpen sem a dedikáltan neki kínált játékok, hanem vagy Kistücsök játékai, vagy - és inkább - nem játékok, hanem például papucs, székláb, ottfelejtett telefon, vizes pohár, és bármi, ami olyan kicsi, hogy simán le tudja nyelni). Rendesen ülni még nem tud, de a sok véletlen hátrálás során rájött, hogy képes kinyújtani a lábait maga alatt, úgyhogy terpeszben ül, de még támaszkodik a kezén.
Hihetetlenül odafigyel mindenre, és szerintem már az előző hónapban is írhattam volna: már felfogja, hogy ami kimegy a látóteréből, az nem tűnik el. Megszerzi háton fekve a feje mellé esett dolgokat, illetve ha valaki kimegy a képből, mikor jobbra néz, akkor azonnal balra fordul, hogy tovább figyelhesse.
Ő nem olyan lesz, mint Kistücsök volt, ez már most látszik. A bátyját letettük érdekes játékok mellé, és elvolt fél órát. Törpetündérke a kalandozó típus: mindent szeretne felfedezni, megszerezni (megnyálazni), és minden akadályt legyőz közben. Ennek megfelelően már kétszer leesett ágyról/kanapéról, és csak remélni tudom, hogy oda tudok majd figyelni, hogy ne nyeljen le semmit, illetve ne igyon/egyen semmit, ami nem jó neki. Rá sokkal jobban oda kell majd figyelni. Még a matricát is leműti mindenről, már kétszer találtam véletlenül nem levett termékismertetőket dobozokon, amelyek félig megcsócsálva lógtak játékos dobozokon. Hogy hogyan képes lepiszkálni ezeket, fogalmam sincs. Minden papír finom egyébként, a könyvek és újságok is.
Kedvenc elfoglaltsága még a pelenkaszaggatás: most, hogy elég meleg van, sokszor volt egy szál pelenkában, és ezeknek a papír pelusoknak jól bolyhosodik a külseje, ő meg szépen letépkedi, és csupa szösz kezét elégedetten megcsócsálja. Azóta beszereztem egy nagy bugyit neki, azt tépkedheti nyugodtan.
Kétszer már emberételt eszik naponta (tízóraira főzelék, uzsonnára gyümölcs), összesen ötször kap enni. Este kilenctől reggel 6-ig alszik, akkor eszik egyet, és szépen szundikál tovább 8-ig.
Szerintem alapvetően elégedett a világgal.
Kedvenc zenésze Bruce Springsteen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése