2018. június 18., hétfő

Solo

Szóval a Solo nem azért bukás, mert rossz film, hanem azért, mert haragszunk a The Last Jedi miatt. SPOILER.

A Solo szerintem jó film. Rettentő pörgős, dráma nem sok van benne, azt is gyorsan lerendezik, ugyanakkor pozitív, hogy nem akar több lenni, mint egy "zsiványos" film, és ez még úgy is igaz, hogy mellesleg megszületik közben a Rebellion. Jól hozzák ezt a készítünk egy tervet -> elkezdjük végrehajtani -> valami gyorsan és végletesen elcsesződik -> megoldjuk -> benne vagyunk a slamasztikában -> készítünk egy tervet -> elkezdjük végrehajtani -> valami gyorsan és végletesen elcsesződik -> megoldjuk -> benne vagyunk a slamasztikában stb. dolgot, rendkívül szórakoztató. Ráadásul, és ez mostanában nagy szó a Star Wars háza táján, nincs benne idétlen és gagyi poén. Mégis ott lapul benne egyfajta jókedvű humor, amely szerethetővé teszi a karaktereket. Kedvencem, amikor az "autó" beszorul a sikátorba. Pontosan tudjuk, hogy lesz a Falconnal ilyen jelenet, és akkor nyilván nem fog beszorulni, mégis jó poén egy "tét nélküli" fail.
A főszereplőt szerintem jól kiválasztották. A sárm megvan, és láthatólag rengeteget gyakorolta a mimikákat, sokat nézte Ford felvételeit. Jól hozza a minden lében kanál, arrogánsan magabiztos jófiút, akit amúgy utálni szoktunk, de mégse utáljuk, mert végül mégiscsak jófej. És nekem tetszett a neve eredete is (és abban a jelenetben az őr az zseniális).
Woody Harrelsont már elég rég óta nagyon kedvelem, és a Hunger Games-t is megbocsátottam neki. Jól hozza ő is a saját figuráját, nyilván lehet tudni már amikor kimondja, hogy ne bízzon senkiben Solo, hogy el fogja árulni valamikor, szóval a csavar nem túl nagy, de az meglepett, hogy vééégre nem úgy van, hogy az árulás után nagymonológ, majd hosszú harc, és akkor vagy meghal, vagy nem, hanem puff lelőtte Solo. Ezt mondom mindig!
Chewie cuki, és végre nem kapott méltatlan poénokat, a többiek pedig tették a dolgukat, hogy működjön a film. Még a robotcsajról érdemes említést tenni: nyilván nehéz új személyiséget kitalálni a robotoknak, főleg K-2SO után, de azért az elején furcsálltam, aztán némileg kínos volt a beszélgetés L3 és Kira között, de végül tetszett, és az, ahogy elhajtotta a kis robotot, hogy szabadítsa ki a többieket, vagy mindegy, csak menjen el láb alól, az nagyon poén.
Egy idétlen dolog volt nekem: az óriáspolip, aki ott él egy q nagy térnyelő mellett, és mégsem tudja pontosan, meddig mehet el és mikortól esik bele a kútba. Az nem kellett volna.
A látvánnyal sose volt gondom az új SW filmekben, itt se. Részemről maximálisan teljesült a "szippantson be" kívánalom. Nem éreztem több mint két órának, néztem volna még.
8/10 simán.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése