2018. október 1., hétfő

Kiképezve

Szóval múlt héten végig tréningen voltam. Megtanultam a műszaki szövegírásban használatos statikus grafikák készítésének alapjait (itt grafika alatt elsősorban diagramot, ábrát, ilyesmit értünk, nem kézi rajzot). Ezt már korábban is viszonylag jól tudtam, de sosem árt a frissítés.
Utána elvégeztem azt a tanfolyamot, amelyért az egészet megszerveztem (hogy idejöjjön Németországból egy tréner, mert ezt a tanfolyamot nem lehet virtuálisan elvégezni): az infografikák világába nyerhettem betekintést. Nyilván nem lettem szakértő a témában, és nem fogok holnaptól Illustratorban dolgozni, de látom értelmét a tudásnak, mert a vizuális információátadás hatékonyabb és gyorsabb bizonyos esetekben, mint a szöveges.
Aztán voltam Photoshop alaptréningen. Nyilván már korábban is mókoltam ezt-azt, de azért más egy profi trénerrel gyakorlatokon keresztül megismerni egy alkalmazás csínját-bínját, nyilván egy nap alatt azért nem lettem szakértő ebben sem, de tanultam újat, és összeszedtem az eddigi tudásomat.
Csütörtök délelőtt a szakmámban egyre inkább népszerű információs videók ("how-to videos") készítéséről tanultam, amit már szintén elvégeztem korábban, de mindig jól jön a frissítés, meg én valahogy mindig fellelkesülök, amikor lehet efféle modern kommunikációs csatornákról beszélgetni. A Camtasia használatában is vannak még szürke foltok, de már kevesebb.
Utoljára pedig a promóciós videók világába pillantottunk bele, ebből lettünk a legkevésbé kiképezve, ez inkább afféle tájékoztató volt az alapelvekről, sok konkrétummal. Ez kapcsolódik talán legkevésbé a munkámhoz, viszont ennek is látom értelmét a jövőre nézve. Plusz érdekelt és tetszett. Akár még magánjelleggel is hasznosítható, elvégre legalább évente két videót készítek, hehe. Na persze a trénerünk itt már Adobe Premiere-rel és After Effects-szel dolgozott, ami nekem egyelőre kínai.
Nagyon élveztem, hogy ez egyszer nem kell kiadnom magamból semmit (jó, nyilván voltak gyakorlatok, de az más), hanem szívtam magamba a tudást, és engem kifejezetten feltölt, amikor olyan emberekkel találkozom, akik nagyon értenek a szakmájukhoz, és még szeretik is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése