2018. november 16., péntek

Csempék, teendők

Szóval picit a házról és az építkezésről. Eredetileg úgy volt, hogy "karácsonyozni már biztos ott fogunk". Pár hete nyilvánvalóvá vált, hogy nem. Viszont a régi helyről el kell mennünk, december 10-e a költözés tervezett napja. 
Most éppen így áll a helyzet: 
A vakolás majdnem kész. Az ablakok november végén jönnek. A hidegburkolást két hét múlva kezdik. A gépészethez a csövek mind megvannak, az áram behúzva. A ház kívülről szigetelve, vakolva, a szépítés tavasszal lesz. 
Az új fejlemény, hogy tegnap megszereztem az utolsó csempéket is, a konyhacsempe hiányzott (nyilván csak 3 különböző helyről lehetett megvenni az összes csempét (összesen több mint 100 doboz lett). A legjobb csempebolt, ahol voltam, a CsempeStílus Pomázon. Szép és kimerítően változatos a választék, nagyon kedvesek az eladók, minden flottul ment a megrendelés és a szállítás során. Például ilyet vettem náluk:
A következő lépés részünkről a maradék cuccok összecsomagolása, ami egyelőre némileg aggasztó, de végül is még van szabim. Ehhez majd konténert is kell rendelnem, már kinéztem, honnan fogok. Sajnos az évi egy ingyen nekünk járó lomtalanításról lemaradtunk, október 31-ig kellett volna. 
Aztán most ilyeneken kell gondolkodunk házi feladatként, hogy:
  • Milyen párkány legyen (kint-bent)
  • Hogy nézzen ki az ablak körül a díszkeret
  • Milyen színűek legyenek a falak
  • Hogy legyen a fürdőszobában a szekrény (ezt mi csináljuk majd, ha minden igaz)
  • Milyen belső ajtókat szeretnénk (ezt már elvileg kitaláltuk)
Sok a dolog, kevés a fóka. De bízva bízunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése