2019. február 20., szerda

Parkoló és kacsák

Meg eltelt egy hónap is, mióta utoljára írtam Kistücsökről. Ráadásul jó sűrű volt. Gyakorlatilag az egész hónap azzal telt el, hogy az iskolákat jártuk felmérésre, ismerkedésre. Az egyik helyre minden hétfőn, a másikra két hétvégén, a harmadikba eddig egyszer kellett menni, az egész iskolakeresésről majd szerintem március közepén jön egy összegző post.
A másik nagy esemény az volt, hogy elköltötte a zsebpénzét. Az már korábban kiderült, hogy ő nem a minden héten elköltős nasivevős verzió lesz, hanem gyűjtögetett már szerintem kb. október óta. Ehhez kapott egy kis pénzt a fogtündértől, így már elég sok felhalmozódott (nagyságrendileg 5000 Ft), úgyhogy elvittük a játékboltba. Nagy erőkkel próbáltuk rávenni, hogy értelmes dolgokra költse, például legóra vagy zeneszerszámra, de kinézett magának egy - amúgy viszonylag gagyinak kinéző - háromemeletes parkolót, és mivel úgy tűnt, hogy jól meggondolta, hagytuk, hogy megvegye. És nagyon örülök neki, hogy hagytuk, mert rengeteget játszik vele. Szétszedi-összerakja, más felépítésben, felmennek-lemennek az autók (korábban nem igazán játszott a matchboxaival, max. kilőtte és megversenyeztette őket), sőt, most már engedi a tesóját is játszani vele, és pont négy autó van jelenleg elöl, akiket elneveztek Taxi (egy sárga autó), Foxi (egy lila autó), Lambó (egy drapp Lamborghini) és a Pici (egy kis Verdák-franchise autó, nem matchbox, hanem feleakkora) néven. Azóta kiderült az is, hogy a Pici autónak a Lambó az apukája, a Taxi a nagymamája és a Foxi a nagypapája. Mikor kérdeztem, hogy ki az anyukája, akkor közölték, hogy:
- Anyukája nincsen.
Ez némileg aggasztó, ha a tudatalattijukat nézem. De egyelőre nem magyarázok bele többet, mint hogy elfogytak az autók (és remélem, elővesznek egy anyukát majd a készletből, ha kikerül a dobozból).
A másik új kedvenc játék nem igazán szofisztikált, viszont annál szórakoztatóbb, sok-sok gyöngyöző kacagással: én vagyok egy plüss macival és egy plüss nyúllal, ők pedig sorban hordják a plüss ikeás illetve a pénztárgépünkhöz tartozó műanyag, plusz az általuk rajzolt papírételeket, amire ízléstől függően vagy a maci fújol, vagy a nyuszi. Pl. jön egy répa, akkor a maci felháborodva elszalad - ők meg nevetnek. Itt annyi érdekesség van, hogy Kistücsök próbálgatja ezt a szándékos kiszúrás dolgot rendesen: mindig "rossz" ételt ad az állatoknak, direkt. De aztán amikor már a macinak "elege van", akkor azért odajön, és ad valami igazi finomságot (a macinak pl. mézes-málnás tortát).
Szerintem mostanában fejlődött az EQ-ja egy nagyot. Korábban, mikor néztünk tévében mesét, csak bambult. Most viszont többször is volt olyan, hogy érzelmek ültek az arcára közben, az egyik Mancs őrjárat epizódban pedig, ahol a dzsungelbe mennek, és egy kismajom ellopja Ryder telefonját, konkrétan aggódott a majomért, amikor összedőlt egy régi rom, és felkiáltott:
- Hol a Wendy?!
A harmadik kedvenc játék pedig fürdés közben fordul elő. Mivel most nincsenek elöl a fürdőjátékok, csak négy kacsa meg egy régi babajáték egybetehető poharakkal, ezzel kénytelenek játszani - viszont nem bánják, és fantáziájukkal kiegészítik. Egyik fürdés közben Kistücsök beletette az egyik kacsát a legnagyobb pohárba, és azt mondta, átváltozott. Na, ez elindította a lavinát, és az a varázspohár azóta mindent csinál a kacsákból: gólyától rókán át szúnyogig bármik lehetnek, és akkor úgy játszanak tovább velük. A gumikacsákkal.
Ja, és itt is előjön a szándékos kiszúrás: ha az egyik kacsa békává változott, akkor gyorsan "átváltoztatja" a másikat gólyává. Ha a "béka" ezek után átváltozik gyorsan nyuszivá, akkor ő "átváltoztatja" a harmadikat rókává.
Szerintem kicsit megerőltettük ezzel a sok iskolába járással, de remélem, azért kiheveri hamar.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése