2019. december 18., szerda

Adattudóstól flamenco táncosig

Szombaton részt vehettem a cégem jóvoltából a TEDx LibertyBridge Women konferencián. Az Átrium moziban rém kényelmetlenek a székek, a mellékhelyiség majdnem vállalhatatlan, de ettől eltekintve az év egyik legjobb élménye volt. Kaptam welcome csomagot (és nem is gagyit, volt benne Dove dezodortól újságig minden), hideg és meleg italjegyet (sajnos nem lehetett bevinni a teát, úgyhogy a felét ki kellett öntsem, mert nem bírtam meginni az előadás kezdetéig a 100 fokos vizet), a szünetekben kaptunk macaront, sütikéket, kaptunk dobozos ebédet fa villával, kaptam mindenféle repiajándékot, nem lehetett panasz, megszórtak rendesen.
Mégis a lényeg nem ez volt, hanem a gondolatok. Egy nap hallani több tucat előadást egészen különböző emberektől, menedzsertől gyásztanácsadóig, acapella-énekestől építészetkritikusig, az eszméletlen inspiráló. A legjobb előadás egy data scientisté (Vásárhelyi Orsolya) volt szerintem, nagyon érdekes dolgokat mondott a jövő mesterséges intelligenciáiról és a nők szerepéről abban, hogy az majd mennyire lesz diszkriminatív.
Az első részben a TEDWomen 2019-es konferenciának az egyik blokkját néztük meg felvételről, és utána jöttek a magyar előadók. Volt olyan, amelyik engem speciel kevésbé érdekelt, de a nagyrészére azt tudom mondani, hogy látszott a felkészülés, a beletett energia, és kisugárzott az előadók ragyogó személyisége.
Ami még tetszett, hogy minden korosztályból voltak előadók, 21 éves biológuskutatótól ötvenes éveiben járó írónőig. Illetve férfi előadók is voltak, na, ők voltak csak igazán bátrak.
Gyakorlatban hasznosítható tudást is nyertem, de ha nem nyertem volna, csak azt, hogy érdekes gondolatokkal leszek gazdagabb, már az is megérte volna.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése