2019. december 7., szombat

Pink fanyűvő

Van egy játék, amivel szerintem kötelező lenne játszania minden embernek, aki csapatban dolgozik (vagy csak simán mindenkinek).
Az Unrailed! (hivatalos oldal itt) az utóbbi idők legjobb játéka, egyszerűségében rejlik a nagyszerűsége. Adott egy vonat, ami elindul, neked meg kell fa, amit favágással kell szerezni, kő, amit kőfejtéssel, ebből lesz a sín, amit le kell tenni, és közben még hidat építeni a vízre, és figyelni, hogy ne gyulladjon ki a mozdony. Eléggé hasonlít az Overcooked-hoz, csak egszerűbb, kisebb, meg hát ugye vonatos.
A legjobb, hogy négyen is lehet játszani egy képen, és egyszerűen addiktív. Jól látható, hogy amíg az elején lehetetlennek tűnik, hogy elérj száz méterig, lassan, de biztosan összeszokik egy csapat annyira, hogy a háromszáz méter is könnyedén menjen, megoszlanak a feladatok, és mindenki hozzájárul a sikerhez. Én általában a fanyűvő vagyok, pink hajjal. Ezen a játékon aztán meg lehet tanulni a LEAN összes alapelvét tervezéstől a termelésig.
Nem olyan rég beszélgettem a Zen Studios egyik vezető játékdesignerével arról, hogy min múlik egy játék sikere. Ez a döbbenetes számomra, hogy adott egy játék végletekig leegyszerűsített grafikával, egyszerű játékmenettel, de csapatmunkával, megfelelően beállított nehézségi fokozatokkal, és terjed, mint a bozóttűz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése