2012. május 4., péntek

Interjú velem

Jéé, közben megjelent velem egy interjú az 576 oldalán, amit még április elején készítettek velem a Witcher 2 Enhanced Edition kapcsán. A lokalizációról beszélek benne, ami bizonyos szempontból furcsa, mert még mindig többet tudok erről, mint a jelenlegi szakmámról. Ez nyilván az eltöltött idő függvénye, és két év múlva megváltozik majd, mégis kicsit skizoid.
Bár mint épp tegnap kiderült, nem vagyok egyedül a több oldalról való gyertyaégetéssel, lehet, hogy ez valami korszellem. A munka sokak számára nem hivatás, hanem egy dolog, amit csinálnak - azaz nem kielégítő, és ki kell egészíteni. Nekem kielégítő a jelenlegi munkám, sőt, érdekes, szívesen foglalkozom vele, ugyanakkor szívesen foglalkozom egy csomó minden mással is, mint például regényírással.
Hozzáteszem, hogy első kézből tudom, mennyire jó érzés, ha az embernek a munkája a hivatása, úgyhogy erre az ideális állapotra lenne jó törekedni. Ehhez le kellene farigcsálni egy csomó kis szálat, és egyvalamibe belemélyedni de nagyon. Annyiszor körüljártam már ezt a témát magamban, hogy már engem is fáraszt... de a lényeg, hogy ez az, ami nem megy.

Kérdés, hogy ez működhet-e úgy, mint a középkori házasságok, hogy kényszernek indul, de mély barátság, akár hivatás lesz belőle?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése