2011. április 22., péntek

Fejemben a sztorik

Wintermute kollégával arról beszélgettünk, hogy túl sok az ötlet, kevés a fókaaz idő. Azaz hogy miután jól kitaláltuk a történetet, le is kéne írni, és ha lehet, pont olyan minőségben, amilyenben kitaláltuk. Csakhogy az írásra szánható idő kevés, az ötletek viszont egyre csak jönnek.
Mármint neki.
Nekem kevés ötlet van a fejemben, és örülök, ha az benne marad, amit épp aktuálisan meg akarok írni. Ez annak köszönhető, hogy meglehetősen sok dolgot kell fejben tartanom napi szinten (és itt most nem említek munkahelyi, háztartáshoz kapcsolódó és esküvői teendőket, megjegyzendőket), úgyhogy gyorsan össze is számoltam. Az eredmény engem is meglepett.
Jelenleg az alábbi történetek követelik a RAM-omat:
- a könyv, amit épp olvasok
- a könyv, amit épp szerkesztek
- a könyv, amit egy írótársnak nézek át (elvileg kritikus szemmel, gyakorlatilag magával ragadón)
- a könyv, amit épp írok
- a The Witcher 2 c. játék kb. teljes végigjátszása, küldetéssorozata és nagyjából teljes szöveganyaga
- George R.R. Martin világa (a sorozat és az ötödik részhez felkészülendő újraolvasás miatt)
Asszem ennyi. Ez nyilván nem a teljes lista, de a többi dologgal nem kell napi szinten foglalkoznom, így be lehet tenni a raktárba, és elővenni, amikor kell. Ezeket viszont folyamatosan fejben kell tartanom. Munka, hobbi, beszélgetés, miegyéb miatt.
Na nem mintha panaszkodnék... Egyrészt megy a dolog, másrészt ezek jó történetek nagyon, harmadrészt pedig hiába jönne új ötlet a fejembe, úgysem tudnám megírni. Úgyhogy várjon szépen a sorára!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése