2016. március 16., szerda

Háttérzaj

Amikor kettesben vagyunk itthon a törpetündérrel, nagyon nagy csönd tud lenni. Itt nincs forgalom, kívülről maximum kutyaugatás és madárcsicsergés szűrődhet be. Én ugyan nem porszívózom, amíg alszik egy gyerek, a mosogatás nem hallatszik be, és ezenkívül nem csinálok hangos dolgokat (például gép előtt ülök). Amikor meg ébren van, akkor vele foglalkozom, de azt is kevésnek tartom, ha egész nap csak az én hangomat hallja.
Úgyhogy kétféle háttérzajt szoktam kreálni: zenét és Hearthstone streamet.
Zenében igyekszem a nyugodt dallamokat előnyben részesíteni, pl. hiába jó a Gyűrűk Ura filmzenéje, ha állandóan harcolnak benne, és az nyugtalanító. Úgyhogy jelenleg Richard Clayderman, Enya, Enigma, illetve klasszikus zene (legtöbbször asszem Mozart) megy.
Ami pedig a Hearthstone streamet illeti, azért ideális, mert van benne emberi beszéd, ami nem az enyém, viszont folyamatos, nem lőnek benne, és nincsenek benne hirtelen hangok, mint mondjuk ha bekapcsolom a tévét. Nem magyarul van, úgyhogy akár még fejlesztheti is a hangzókészletet. Emellett néha még érdekes is - mármint nekem. Bár tipikusan nem nézem, tényleg csak háttérzajként használom.
Az aktuális kedvencem Pawnyhof, mert éppen abban az időben streamel, amikor nekünk kell, és még vicces is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése