2012. március 12., hétfő

Magyar ízek

Szombaton ellátogattunk a Kézműves Magyar Ízek Vásárára. Annyi finom illatot és guszta látványú enni- és innivalót rég láttam egy helyen egyszerre. A kiállítók tájegység szerint csoportosultak, volt mangalicakolbásztól kecskesajtig, gyömbérsörtől pálinkáig minden, mi szem-szájnak ingere. Kóstolót majd' mindegyik pultnál adtak, úgyhogy pálpusztait is kóstoltam végre, de nagyon finom lekvárt, eperbort, sajtokat próbálhattunk ki. Végül egy sűrűre főzött meggylekvárt, egy fokhagymás fehérsajtot, egy érlelt tehénsajtot és egy ötliteres doboz alma-meggylét vettünk, de ugyanennyi erővel otthagyhattunk volna kétszer ennyi pénzt is.
Számomra nagyon kellemes élmény volt, nemcsak a sok kóstoló és illat miatt, hanem mert az eladók szépen felöltöztek népviseletbe, és egyszerűen jól esett ez az egész.
Amúgy nyílt egy bolt is ebben a témában, a Szőlőkert utcában, talán érdemes ellátogatni.

Vasárnap pedig szorgos kis hangyák voltunk: takarítottunk, főztünk, mostunk... és ami fő: elültettük az idei növénynevelde alanyait. Beaf tomato, lila vadparadicsom, jalapeno-paprika, bazsalikom, futóeper a hasznos növények közül, és elültettünk még négy darab talált tölgyfamakkot is, poénból.
Persze képet elfelejtettem csinálni, úgyhogy majd este update.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése