2022. augusztus 2., kedd

Disneyland

Ezt a jegyet már majdnem két hónapja megvettük, mert tudtuk, hogy ide el akarunk majd menni. Nyolckor nyit, oda akartunk érni nyitásra, de egyrészt később indultunk, másrészt mindenki nyolckor akar munkába bejutni, és majdnem két óra volt az út - de elég jó időben értünk oda, 45 (!) dollárért vettünk preferred parkingot, hogy ne kelljen húsz percet gyalogolni a bejárathoz (a sima parking is 30, micsoda biznisz), aztán kezdődött a végeláthatatlan sorbaállás először az átvilágitáshoz, aztán a bejárathoz - és persze aztán az összes látványossághoz. A legkisebb sorbanállásunk kb. fél óra, a leghosszabb kb. 80 perc volt, összesen 9 dolgot tudtunk megnézni, és azt mondom, kihoztuk a maximumot a napból. A gyerekek mindenképp akartak hullámvasutazni, mi mindenképp meg akartuk nézni a három Star Wars-os témájú ride-ot, és minden sikerült. 

Én sose voltam Disneylandben. Amikor anyukám hazajött Floridából és mesélt az ottani Disneyworld-ről, szerintem kb 92-ben, akkortól kezdve szerettem volna elmenni egy ilyenbe egyszer. A legelején, amikor még csak a kis busszal zötyögtünk a bejárathoz, és megszólalt egy régi kedvenc kis dal (asszem a Hófehérkéből), még el is pityeredtem kicsit.

Elképesztő gondossággal vannak megalkotva a látványosságok. Rengeteg diszlet, általában már kivülről is, ahogy várakozol a sorban, a korlát is hangulatában illik, de még a wc is az adott ride hangulatát idézi. És a belső terek döbbenetesen részletgazdagok, szépek, voltunk pár igen régi, klasszikus ride-on is (Hófehérke, Pirates of the Caribbean, Haunted Mansion), és hát tényleg le a kalappal. Az i-re a pont pedig a Rise of the Resistance volt, igazi élő szinészekkel, térváltásokkal, na meg az életnagyságú AT-AT-kkel, szupermenő volt, még a gyerekek is azt mondták a 80 perces sor és a ride után, hogy menjünk még egyszer...

Ami brutális volt, az az embertömeg. El se tudom képzelni, hányan fizetik ki naponta a nem olcsó belépőt, milyen összegekkel operál ez a park, de a legolcsóbb limonádé is 6 dollár volt, és mi ugyan vittünk kaját és vizet, ezért csak kb. 70 dollárt hagytunk ott az ebédre és a rocket soda-kra (plusz a szuvenirek, de azt most hagyjuk), de szerintem mi eléggé spórolósan nyomtuk másokhoz képest. Még egy érdekesség, hogy miközben már mentünk a parkolóház felé a kisbusszal, két család beszélgetett, hogy az egyik csak egy napra vett jegyet, a másik család viszont három nap Disneyland, két nap Legoland. Na az a kemény.


Nagy tanulság, hogy este 6 körül kezdtek kevesebben lenni, úgyhogy legközelebb inkább estébe nyúlóan kell maradni, úgyis akkor van a parádé meg a tűzijáték. De most ugye ez nem volt opció, este 7ig maradtunk, és a gyerekek már igy is majdnem összeestek, az autóban pedig azonnal elaludtak, amint a motor beindult.

Szuper nap volt, és a kis vállon ülő Grogu-m mindig emlékeztetni fog rá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése