2022. augusztus 12., péntek

Szerda

Ezt a napot is pihenősre vettük, kellett egy kis chill a sok élmény után. Délelőtt kb. nem csináltunk semmit, délután pedig elbúcsúztunk az óceántól. Már korábban el akartunk menni arra a partra, ahol van egy épitett fa hajó amolyan játszótérként, és most kinálkozott az alkalom. A part szép tiszta volt, bár elég sokan voltak, találtunk helyet a homokban. A hullámok elég nagyok voltak, de az pont jó volt ugrálni. Megint épitettünk homokból egy jó kis alagútrendszert, annak pedig egy szuper védelmi vonalat, és aztán végignéztük, a hogy a dagály elmosta (ezúttal elég sokáig tartott, mert kicsit feljebb épitkeztünk, mivel a vizes résznél minden homokmeritésben kb három kis rák bukkant elő).

Itt jegyzem meg, amit már rég kellett volna, hogy nekem fogalmam sem volt, hogy ezen a partszakaszon annyi olaj van, hogy rengeteg amúgy az olajkitermelő a tengeren is, de a tenger mélyén is csak simán bugyog fel, és aztán a parton kicsi, kb. körömnyi (de néha durván nagy) foltokban hever a homokban. Aztán persze a talpunkon meg a gatyánkon. Ami persze csak kis kényelmetlenség, de mégis egy jelenség, amivel többször találkoztunk. Viszont ezen a parton nem.

A hajó-játszótér tök jó volt, bár egy picit le volt harcolva, azért Ruminiztünk rajta egy kicsit, és legalább tiz percig csak mi voltunk ott, utána jöttek oda mások is. A sirályok kisajátitották az árbocokat, úgyhogy picit féltem, mikor tojnak le minket, de nem tették.

Este vettünk burritót és quesadillast a föld legjobb burritós food truck-jában. Nyamm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése