2022. augusztus 5., péntek

Szerda

Ez volt az egyetlen nap, amikor a gyerekek nélkül mentünk valahova - úgy éreztük, hogy a Universal Studios még nem érthető nekik, hiszen gyakorlatilag egy filmet se láttak, amelyek ott meg vannak idézve (de, a Gru-t és a Kung-fu pandát, de mindegy). Majd legközelebb.

Úgyhogy kettesben indultunk neki, jó korán, hogy időben odaérjünk, tehát már egy órával hamarabb ott voltunk a parkolóban. Vicces volt, hogy kis hurrázás és hajrázás árán végül beengedtek minket már fél kilenckor, holott elvileg kilenckor nyit a park. Berongyoltunk, és azonnal a lehető leggyorsabb maratoni sétálással elvágtattunk az új Harry Potteres ride-ra, le kellett tenni szekrényekbe a csomagjainkat, de még azt az akadályt is vettük, aztán végigrohantunk a várakozós termeken, a debriefinget se igazán hallgattuk meg, csak rohantunk tovább, és kb. 30-40-edikként kerülhettünk be a székekbe, elég menő volt. A ride pedig eszméletlen jó volt, gyönyörű belső épitményekkel, remek virtuális részekkel. A sztori mondjuk szerintem nem annyira áll össze, volt kviddics, dementorok, sárkány, minden, de nagyon fun volt.

Aztán ugyanilyen gyorsan levágtattunk a studio tour-ra, amelynek során egy kis buszban végigvisznek a konkrét diszleteken, városi settingeken, és hozzá bevágnak videókat, hogy melyik filmben lehetett látni, némi vicces izgalommal kiegészitve, mint a cápás tóban a cápa, meg a hirtelen minden elöntő árviz... Zseniális volt látni, hogyan készül a "movie magic", milyen szintereken lehet forgatni. 

A többi ride is nagyon tetszett, a Jurassic World-ös nyilván nagyon kedves a szivemnek, és remek volt, hogy a sorban állás közben is szórakoztattak minket a szinészekkel felvett videókkal és információs táblákkal. A Transformerses meglepően érdekes volt, jópofa sztorival, izgalmas akcióval. A Kung-Fu Pandás és a Minionos gyerekeknek készült, cuki volt, meg minden, de azért nem kápráztattak el annyira (de azért tetszett persze, nagy gonddal voltak megcsinálva). 

Volt két show, amelyek fix időben voltak, mind a kettőt igyekeztünk úgy megcsipni, hogy még jó helyünk is legyen: a Waterworld stunt show, ahol vizbe ugrálás, robbanás, verekedés, lövöldözés meg mindenféle volt, a Waterworld szerintem ráadásul egy jó film és nekem tetszett, úgyhogy remek előadás volt, minden percét élveztem. A másik pedig a "special effects show" volt, ahol elmagyarázták, hogyan készülnek az egyes trükkök (makettek, üvegfestés, fake véres kés, lángoló ember, satöbbi). Ez is nagyon élvezetes volt, a legnagyobb érdekesség pedig a Foley Stage volt, mikor azt mutatták be, hogyan teszik hozzá a hangeffekteket a filmhez.


Ebédelni a Three Broomsticks-be mentünk, mert mégiscsak ha már ott vagyunk a Harry Potteres faluban, akkor az lesz nekünk igazán jó, sajnos mások is kitalálták ugyanezt, és brutális sor volt, de kibirtuk. A helyiség gyönyörűen megvalósitott, részletgazdag és látványos volt, szegény NPC-k be voltak öltözve melegen a 30 fokban, de jól hozzáadott az élményhez.

Jaj, egyet elfelejtettem: be lehetett menni Ollivander boltjába is, ahol végignéztünk egy show-t, ahogy egy "ifjú varázslónőnek" megtalálják a megfelelő pálcát. Nagyon aranyos volt, élő szinészekkel, látványos effektekkel, elbájoló és kedves. El tudom képzelni, hogy egy tizenéves gyereknek élete nagy élménye lehet. (vissza kell jönni majd öt év múlva)

A végén még egyszer rádupláztunk a Harry Potteres ride-ra, mert nagyon jó volt és mert csak 40 perc volt a sor, igy végül meghallgathattuk végre a debriefinget is, és jobban megfigyelhettük a várószobákat is. 

Szuper volt, tudtam, hogy az lesz, de még igy is felülmúlta a várakozásaimat.

A gyerekek addig fókákat néztek, fürödtek az óceánban, ebédeltek, fürödtek a medencében, sétáltak, vacsiztak, és addigra hazaértünk, nekik is szuper napjuk lehetett. Láttak egy élő kagylót is, ahogy éppen beássa magát a homokba. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése